ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ)

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), ανακοίνωσε τα εξής :

«Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και φυσικά ο σύλλογός μας στη Λάρισα, η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), το πεντάμηνο που προηγήθηκε πραγματοποιήσαμε καμπάνια με θέμα τα σύγχρονα δικαιώματα της γυναίκας στην εργασία – την μητρότητα – τον ελεύθερο χρόνο.

Προχωρήσαμε χωρίς καθυστέρηση στην υλοποίηση των αποφάσεων του 12ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας, ώστε όλο και περισσότερες γυναίκες να συμμετάσχουν στο κίνημα, να επιλέξουν την αγωνιστική στάση ζωής.

Μέσα από τη δραστηριότητα που αναπτύξαμε προσεγγίσαμε για άλλη μια φορά, την εργασιακή ζούγκλα που βιώνουν οι εργαζόμενες, ιδιαίτερα οι νέες, και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις συνθήκες δουλειάς, υγείας και ασφάλειας για τις εργαζόμενες, πως αυτές επιδρούν στη ζωή τους, πως η ΟΓΕ συμβάλλει στην ανάπτυξη της σχέσης τους με τη συλλογική δράση.

Αναδείξαμε για άλλη μια φορά ζητήματα που έχουν στον πυρήνα τους τον κοινωνικό ρόλο της μητρότητας, την προστασία μητέρας και παιδιού, σε αντιπαράθεση με τις πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων που θεωρούν τη μητρότητα ατομική – οικογενειακή υπόθεση. Ξεχωριστή θέση στη δράση μας έχουν το θέμα των εμβολιασμών, το επίδομα τοκετού και ζητήματα που αφορούν τα σχολεία, όπως η θεματική εβδομάδα, και την προσχολική αγωγή.

Ανοίξαμε το θέμα του ελεύθερου χρόνου, που είναι ανάγκη και δικαίωμά μας, και τη δημιουργική αξιοποίησή του.

Σήμερα, η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας, μπορεί να εξασφαλίσει μια μόνιμη σταθερή δουλειά για όλες τις γυναίκες με μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σήμερα η επιστήμη μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να φέρνουμε στον κόσμο υγιή παιδιά, να καλύπτει τις ιδιαίτερες βιολογικές ανάγκες της οικογένειας, να πηγαίνουν όλα τα παιδιά σε δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς, σήμερα η τεχνολογία και η πρόοδος της επιστήμης μπορούν να μας εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να δουλεύουμε  λιγότερες ώρες και να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο που να τον αξιοποιούμε δημιουργικά.

Αυτό που μπαίνει εμπόδιο σε όλα αυτά είναι ο ανταγωνισμός των επιχειρηματικών ομίλων, το κυνήγι του κέρδους, που αυτό υπηρετούν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες με τα μνημόνια διαρκείας.

Βρεθήκαμε σε δεκάδες εργασιακούς χώρους, μιλήσαμε με πολλές εργαζόμενες, νέες μητέρες, άνεργες, συνταξιούχους, νέες γυναίκες που σπουδάζουν. Μοιραστήκαμε τις ανησυχίες μας, τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Μέσα απ’ όλη αυτή τη δραστηριότητα ο Σύλλογος μας προσπάθησε να αναδείξει τις σύγχρονες πλευρές της γυναικείας ανισοτιμίας, να αποκαλύψει τις ρίζες της, αλλά και διατύπωσε αιτήματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Αυτό όμως που είναι το πιο σημαντικό είναι ότι αναδείξαμε και συζητήσαμε με όλες αυτές τις γυναίκες την αξία της γυναικείας συμμετοχής στο κίνημα, της αγωνιστικής στάσης ζωής που συνδέει τον καθημερινό σκληρό αγώνα της επιβίωσης με τη συλλογική διεκδίκηση και πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Η καμπάνια μας τελειώνει, ανοίγοντας μας νέους δρόμους στη δράση του συλλόγου μας. Κλείνοντας την καμπάνια καλούμε στην εκδήλωσή μας τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, 19:30, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44), με θέμα: Γυναίκα βγες μπροστά, διεκδίκησε τις σύγχρονες ανάγκες σου στην εργασία – τη μητρότητα – τον ελεύθερο χρόνο.

Επίσης, καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στην αντιπολεμική διαδήλωση συνδικάτων από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, που οργανώνεται με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 24 Ιούνη, στη 1 μ.μ στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης προς το Νατοϊκό στρατηγείο. Η αναχώρηση θα γίνει από τη Λάρισα, στις 10 το πρωί, από το χώρο της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης (δίπλα στον Πηνειό). Η μετακίνηση του κόσμου θα είναι δωρεάν».

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις