ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η bestseller σειρά βιβλίων «Πράκτορες του Πλανήτη» τώρα και σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο

Τα καλά νέα για τους Πράκτορες του Πλανήτη διαδέχονται το ένα το άλλο: Μετά την Κίνα, βάζουν πλώρη και για τον αραβικό κόσμο!
Τι ακριβώς εννοούμε; Μέσα στο 2018 τα τρία βιβλία της bestseller σειράς Πράκτορες του Πλανήτης της Ελένης Ανδρεάδη (εικονογράφηση Στέφανος Κολτσιδόπουλος, Εκδόσεις Μεταίχμιο) «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη», «Πράκτορες του Πλανήτη: H Εκδίκηση του Πουφ» και το ολοκαίνουριο «Πράκτορες του Πλανήτη: Τα Τέρατα των Ωκεανών» θα κυκλοφορήσουν από τον οίκο Egyptian Office for Publishing & Distribution στην Αίγυπτο και σε όλον τον αραβικό κόσμο.
Και οι θετικές εξελίξεις δεν σταματούν εδώ, αφού τα τρία πρακτορικά εγχειρίδια της Ελένης Ανδρεάδη επιλέχθηκαν, ανάμεσα σε εκατοντάδες βιβλία από όλον τον κόσμο, για να λάβουν την επιχορήγηση μετάφρασης (Translation Grant) από την Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Σάρτζα (Sharjah International Book Fair).
Θυμίζουμε πως πριν από λίγο καιρό οι Πράκτορες του Πλανήτη άνοιξαν φτερά και για την Κίνα, αφού ο κινεζικός εκδοτικός οίκος CITIC Kids- ένας εκ των μεγαλύτερων της χώρας- εξασφάλισε τα δικαιώματα μετάφρασής τους.
Στόχος των Πρακτόρων του Πλανήτη είναι μια μέρα να παραδώσουν ασφαλή τον πλανήτη στις επόμενες γενιές. Μέχρι να το καταφέρουν, θα ταξιδέψουν παντού, αναθέτοντας τις πιο διασκεδαστικές και ταυτόχρονα εκπαιδευτικές άκρως απόρρητες μυστικές αποστολές, κάνοντας τα παιδιά όλου του κόσμου μια πανίσχυρη πρακτορική ομάδα.

Βιογραφικό:
Η Ελένη Ανδρεάδη χρησιμοποιεί τη συγγραφική της πένα ως το απόλυτο μυστικό όπλο για τη δημιουργία της σειράς βιβλίων Πράκτορες του Πλανήτη. Σπούδασε Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και έχει εργαστεί ως στρατηγικός και περιβαλλοντικός σύμβουλος σε Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία και Γερμανία. Η ομώνυμη μη κερδοσκοπική εταιρεία Πράκτορες του Πλανήτη που ίδρυσε εκπαιδεύει κάθε χρόνο πάνω από 12.000 νέους πράκτορες μέσα από τα προγράμματα και το άκρως απόρρητο υλικό της. Το πρώτο βιβλίο της Ελένης, Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη, απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων 2015, ενώ βρέθηκε στις βραχείες λίστες για το βραβείο Βίτω Αγγελόπουλου, του Κύκλου Παιδικού Βιβλίου, στα Βραβεία Βιβλίου Public και στα Βραβεία Αναγνώστη, όπου κατατάχτηκε πρώτο από τα βιβλία γνώσεων. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί και θα κυκλοφορήσουν σε χώρες του εξωτερικού, όπως στην Κίνα και στον αραβικό κόσμο. Κάποιοι πιστεύουν ότι η 00Συγγραφέας είναι η Διοικητής Δ, αλλά δεν το έχει ποτέ επιβεβαιώσει. Αντιθέτως η Ελένη ισχυρίζεται ότι γνώρισε τη Δ τυχαία κατά τη διάρκεια κατάβασης στον κρατήρα του ενεργού ηφαιστείου Σέρο Νέγκρο της Νικαράγουα με σανίδα σερφ.

Οι πράκτορες του πλανήτη
Βιογραφικό:
Οι Πράκτορες του Πλανήτη είναι μια μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2009, με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση και δράση παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη. Με καινοτόμο αναλυτικό εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες, η οργάνωση τους δίνει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες που παίρνουν πρωτοβουλίες και αναλαμβάνουν δράση για ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον. Τα σχολικά προγράμματα της οργάνωσης, όπως οι Αποστολές «Τέλος στα Απορρίμματα με Τρεις Λέξεις», «Σταματήστε τη Σπατάλη Ενέργειας», και «Σώστε το Δάσος», έχουν λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υλοποιούνται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό.Οι Πράκτορες του Πλανήτη έχουν βραβευτεί ως ένα από τα πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα έσοδα από τη βραβευμένη σειρά βιβλίων «Πράκτορες του Πλανήτη» ενισχύουν τη δράση της οργάνωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στα σχολικά προγράμματα μπορείτε να επισκεφτείτε το www.planetagents.org

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις