ΕΛΛΑΔΑ

Το Ποτάμι: όμηρος ερασιτεχνισμών και αυταπατών ξανά η κυβέρνηση

Ανακοίνωση εξέδωσε “το ποτάμι” κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βρίσκεται όμηρος των αυταπατών της και προσέρχεται σε διαπραγμάτευση χωρίς συγκεκριμένη ελληνική πρόταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Η κυβέρνηση βρίσκεται ακόμα μια φορά όμηρος των αυταπατών της. Προσέρχεται σε μια διαπραγμάτευση, δίχως συγκεκριμένη ελληνική πρόταση για το χρέος και περιμένει πού θα καταλήξει η διαπραγμάτευση ΔΝΤ-Γερμανίας. Αρκεί να θυμηθούμε τις διαχρονικές αλλαγές των θέσεων της για το ζήτημα αυτό, για να αντιληφθούμε το μέγεθος των ερασιτεχνικών χειρισμών της.

Μια σοβαρή κυβέρνηση θα είχε διαμορφώσει σχέδιο και με βάση αυτό θα προσπαθούσε να οικοδομήσει συμμαχίες. Οι τηλεφωνικές κλήσεις είναι αναγκαίες, αλλά δεν συνιστούν σχέδιο. Υπάρχει μάλιστα ο κίνδυνος να δεσμεύσει τη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που θα υπονομεύσουν την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας.

H κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά, άλλη μια αδιέξοδη επιλογή της. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όποια και αν είναι η έκβαση στο τέλος θα πανηγυρίσει άλλη μια επιτυχία. Από αυτές που αφθονούν στα non-paper του Μαξίμου.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις