ΕΛΛΑΔΑ

Μάξιμος-Βορίδης σε Τόσκα: Μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα

Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, κ.  Μάκης Βορίδης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συναντήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουνίου, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, καθώς και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκαν για το σχέδιο ενίσχυσης της αστυνόμευσης στην περιοχή που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας επισημάνθηκε ότι:

1.    Το σχέδιο θα πρέπει να έχει διάρκεια και μόνιμο χαρακτήρα.

2.    Το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών θα πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω και αποφασιστικά, αφού δεν επαρκούν οι δυνάμεις που εξαγγέλλεται ότι θα δεσμευθούν για την επιβολή της δημόσιας τάξης στην περιοχή όπου κυριαρχεί η ανομία. Είναι, δε, απαραίτητο να μετεγκατασταθεί το Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών σε κατάλληλο κτίριο, για το οποίο, ήδη, έχουν κατατεθεί προτάσεις και το οποίο βρίσκεται εγγύτερα στην περιοχή που σήμερα αποτελεί «άβατο».

3.    Απαραίτητες είναι οι παρεμβάσεις από πλευράς του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να αλλάξει ο νόμος Παρασκευόπουλου στα θέματα της προσωρινής κράτησης για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και της ποινικής μεταχείρισης των ανήλικων εγκληματιών, ώστε να είναι δυνατό να παραχθούν αντεγκληματικά αποτελέσματα από την αύξηση της αστυνόμευσης.

4.    Παράλληλα, θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθούν οι τεράστιες ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέλος, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας επισημάνθηκε, για μια ακόμη φορά, η ανάγκη να εφαρμοστεί, στις συγκεκριμένες περιοχές, το δόγμα της μηδενικής ανοχής στην εγκληματικότητα και στην παραβατικότητα. Χωρίς ταυτόχρονα να υποτιμάται η αναγκαιότητα σύνθετων δράσεων από διάφορους κυβερνητικούς τομείς, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα αυξημένα προβλήματα της περιοχής

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις