ΕΛΛΑΔΑ

Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η Αικατερίνη Παναγοπούλου μεταξύ των νικητών για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη»

Μεταξύ των 50 νικητών για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2017 ανακηρύχθηκε από την αρμόδια επιτροπή επιλογής η κυρία Αικατερίνη Παναγοπούλου, ύστερα από πρόταση της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, κυρίας Ελίζας Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη.

Το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για εξαιρετικά επιτεύγματα και δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων σε τομείς ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που προάγουν την κοινωνική συνοχή και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των πολιτών. Παράλληλα, βραβεύονται δράσεις που εκφράζουν τις αξίες που απορρέουν από το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Αικατερίνη Ναυπλιώτη – Παναγοπούλου είναι Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και έχει αφιερωθεί στην ανάπτυξη του γυναικείου αθλητισμού στην Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι το φιλανθρωπικό της έργο, καθώς και η αφοσίωσή της στην προώθηση του εθελοντισμού ως πανευρωπαϊκής αξίας με πλήθος δράσεων και ομιλιών σε σχολεία και ιδρύματα.

Σημαντικές πρωτοβουλίες της κυρίας Παναγοπούλου αποτελούν:

  • ·         Κατασκευές/Ανακατασκευές αθλητικών ή άλλων υποδομών σε ευαίσθητες οικονομικά περιοχές της Ελλάδας.
  • ·         Δημιουργία του πρώτου κέντρου διάγνωσης και πρόληψης υγείας νέων αθλητών και παροχή αθλητικού και ιατρικού εξοπλισμού.
  • ·         Οικονομική ενίσχυση αθλητών με ειδικές ανάγκες, αθλητικών και κοινωνικών συλλόγων ΑΜΕΑ μέσω φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και οργάνωσης αθλητικών γεγονότων.
  • ·         Στήριξη άπορων οικογενειών κυρίως μονογονεϊκών οικογενειών με μικρά παιδιά και ξενώνων φιλοξενίας για ανύπαντρες μητέρες με τα παιδιά τους.
  • ·         Προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης σε βρέφη και ηλικιωμένους άπορων οικογενειών.
  • ·          Οικονομική ενίσχυση του Ολυμπιακού Μουσείου και του εκπαιδευτικού του έργου στους νέους.

Η κυρία Βόζεμπεργκ δήλωσε ιδιαιτέρως ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και σημείωσε ότι η αναγνώριση τέτοιων σημαντικών προσπαθειών πανευρωπαϊκά αποτελεί κινητήριο δύναμη για περαιτέρω δράσεις στήριξης των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και συμπολιτών μας που τη χρειάζονται.

Η τελετή βράβευσης των νικητών θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού     Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 11 – 12 Οκτωβρίου 2017.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις