ΛΑΡΙΣΑ

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου στο Φρούριο το Εργατικό Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου στο Φρούριο θα λάβει χώρα το Εργατικό Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ 2017.

Για το Φεστιβάλ μίλησαν την Τετάρτη η κ. Λυδία Τσιαπλέ, μέλος του ΤΣ Λάρισας της ΚΝΕ και ο κ. Θανάσης Μπιζαϊντές, γραμματέας τη ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων ανέφεραν: «Έφτασε το καλοκαίρι και η περίοδος που αρχίζει το ταξίδι του το μεγαλύτερο νεολαιίστικο πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός, το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» που θα κορυφωθεί με τις κεντρικές εκδηλώσεις τον Σεπτέμβρη. Φέτος το ταξίδι για το Φεστιβάλ μας  βάζει στο επίκεντρό του την Οχτωβριανή Επανάσταση και δανείζεται το σύνθημά του από στίχους του ποιητή της Επανάστασης, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι. «100 χρόνια απ’ τον Οκτώβρη που συγκλόνισε τον κόσμο “το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς”».

Την σκυτάλη από τα φοιτητικά και τα μαθητικά Φεστιβάλ του προηγούμενου διαστήματος παίρνει το Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στη Λάρισα για να συναντηθούμε με τους νέους και τις νέες που παλεύουν για το μεροκάματο, αυτούς που περιπλανιούνται στα προγράμματα απασχόλησης, τους νέους επιστήμονες που βιώνουν την ανεργία και τα αδιέξοδα αυτού του συστήματος, τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες στις σχολές κατάρτισης, τους πρακτικάριους, τα νέα ζευγάρια. Αυτές τις μέρες με αφορμή το Φεστιβάλ συζητάμε με εκατοντάδες παιδιά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους, στις σπουδές τους, στην πρακτική τους, για το εργασιακό τους μέλλον. Μέσα από τις συζητήσεις αναδεικνύεται η ανάγκη να οργανωθούν και να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους, βάζοντας στο επίκεντρο τους πραγματικούς υπαίτιους των προβλημάτων τους.

Η αντιλαϊκή πολιτική που βιώνουμε τόσα χρόνια στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο και τη σχολή συνεχίζεται. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδείχτηκε το ίδιο “ικανή” με τις προηγούμενες κυβερνήσεις να τσακίζει το λαό για να βρίσκει κεφάλαια και “ρευστότητα” για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Συνεχίζει να μαζεύει με τη φοροληστεία και τα χαράτσια, μεροκάματα, συντάξεις και το βιός, των λαϊκών οικογενειών από τις πόλεις και τα χωριά, για να εξασφαλίσει αύξηση των κερδών μεγάλων πολυεθνικών εταιριών. Μειώνει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης ιδιαίτερα της νεολαίας για να την παραδώσει φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό στην αστική τάξη, στις “νέες επενδύσεις”. Η ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, που ψήφισαν τα μνημόνια, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, πιέζουν για ακόμη σκληρότερα μέτρα.

Αυτοί που έφτασαν την ανεργία των νέων στο 50%, βρίσκουν δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ για να αιματοκυλάει τους λαούς. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη συμφωνία των υπολοίπων αστικών κομμάτων έφερε το ΝΑΤΟ να “φυλάει” το Αιγαίο. Μετατρέψανε τις ελληνικές θάλασσες σε νεκροταφεία παιδιών. Ταυτόχρονα το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Έτσι “ταΐζουν” την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας. Δεν είναι τυχαία η κλιμάκωση των παραβιάσεων και των προκλήσεων της Τουρκίας από τότε που το Αιγαίο γέμισε ΝΑΤΟικά πλοία.

Δεν είναι μονόδρομος οι πόλεμοι που γίνονται και ετοιμάζονται για τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών, με επικίνδυνες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής. Συνέπειες που τις βιώνουμε και σήμερα, με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες στις γύρω περιοχές και στην Ευρώπη, με προσφυγόπουλα που πνίγονται στο Αιγαίο, με χιλιάδες άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που εγκλωβίζονται στην πατρίδα μας.

Με το Εργατικό Φεστιβάλ που διοργανώνουμε θέλουμε να αναδείξουμε ότι δεν είναι μονόδρομος αυτό που ζει ο νέος άνθρωπος, η φτώχεια, η ανεργία, η εργοδοτική τρομοκρατία το σάρωμα όσων κατακτήσεων έχει κερδίσει ο λαός με τους αγώνες του. Βάζουμε το ερώτημα: Σήμερα μπορούμε να ζήσουμε και να δουλέψουμε με σύγχρονα δικαιώματα;»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις