ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μέχρι και γάμοι τουριστών φέτος στα παράλια της Λάρισας – Πληρότητα άνω του 90% στα καταλύματα

Συνθήκες τουρισμού που περισσότερο παραπέμπουν σε… κυκλαδίτικο νησί αναμένεται α επικρατήσουν φέτος στις περισσότερες περιοχές των παραλίων του νομού Λάρισας, καθώς τόσο τα στοιχεία από τις κρατήσεις, όσο και από τις αφίξεις, είναι εξόχως ενθαρρυντικά.

Σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες του τουρισμού η πληρότητα υπερβαίνει ήδη το 90% και η βασική αιτία είναι η ραγδαία αύξηση του ενδιαφέροντος από παραθεριστές βορείων χωρών.

Όπως εξήγησε στο onlarissa.gr ο δήμαρχος της περιοχής κ. Αντώνης Γκουντάρας «φέτος αναμένονται πολύ περισσότεροι Πολωνοί, αλλά και Τσέχοι και Σέρβοι καθώς και Γερμανοί. Το ενδιαφέρον όμως είναι πως πολλοί από αυτούς σχεδιάζουν τις διακοπές τους εκτός τουριστικών γραφείων, καθώς έχουν δημιουργηθεί σχέσεις και φιλίες με την περιοχή».

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Παιδής υποστηρίζει στο onlarissa.gr πως η αύξηση της επισκεψιμότητας δεν είναι διόλου τυχαία, αφού τα τελευταία χρόνια “υπήρχε μία συνεχής  παρουσία στις εκθέσεις των Βαλκανίων καθώς και στις εκθέσεις της Τσεχίας και της Πολωνίας. Επίσης, ειδικά για την αγορά της Πολωνίας υπήρχαν ιδιωτικές πρωτοβουλίες που σε συνεργασία με την περιφέρεια άνοιξαν σημαντικά την αγορά της Πολωνίας”.

Όπως συμπληρώνει ο αντιπεριφερειάρχης, στα θετικά στοιχεία που ήδη καταμετρώνται είναι και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. “Οι πρώτες αφίξεις Πολωνών ήταν τον Απρίλιο, το δεύτερο κύμα το Μάιο και τώρα το τρίτο τον Ιούνιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι 95% των κρατήσεων στα παράλια είναι από ξένους και από τις χώρες όπου στόχευσε η Περιφέρεια” εξήγησε ο κ. Παιδής.

Μάλιστα, φέτος για πρώτη φορά θα τελεστούν και οι πρώτες γαμήλιες τελετές τουριστών στα Μεσάγγαλα.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν το αποτέλεσμα μίας κοινής προσπάθειας με τους ανθρώπους που συνεχίζουν και επενδύουν μέσα στην κρίση. “Χωρίς την επιχειρηματικότητα και τους ιδιώτες δε θα πετυχαίναμε τα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα, οπότε αξίζει κι ένα μπράβο στους ανθρώπους που ρίσκαραν αλλά με τη δική μας συνδρομή πέτυχαν” κατέληξε ο κ. Παιδής.

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις