ΛΑΡΙΣΑ

Στα Φάρσαλα η Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Η 14η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή αιμοδότη και μέσα από αυτή τιμάται η εθελοντική προσφορά ζωής των ανώνυμων εθελοντών.

Για φέτος κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι «ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ, ΔΩΣΕ ΤΩΡΑ, ΔΙΝΕ ΣΥΧΝΑ», ένα μήνυμα που προβάλλει την ανάγκη να δίνουμε αίμα συνειδητά και όχι περιστασιακά, όποτε το καλούν έκτακτες ανάγκες συγγενών και φίλων.

Οι Εθελοντές Αιμοδότες είναι άξιοι κάθε τιμής, διότι έχουν επιλέξει ως στάση ζωής την προσφορά στον συνάνθρωπο, υπηρετώντας με συνέπεια την αξία της ζωής.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, η Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας θα βρίσκεται στα Φάρσαλα και θα συμμετέχει σε εκδηλώσεις που οργανώνονται από τον  Σύλλογο Αιμοδοτών Φαρσάλων.

Μεταξύ των άλλων θα φυτευτεί συμβολικά ένα δέντρο, ενώ παράλληλα θα γίνει εθελοντική ανοιχτή αιμοληψία με την κινητή μονάδα που στην πλατεία Δημαρχείου από τις 9 π. μ. μέχρι τις 3 μ. μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά κάθε χρόνο στη Λάρισα συλλέγονται 13.500 φιάλες αίμα από την Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου και 2.500 από το Πανεπιστημιακό, ενώ έχει υπολογιστεί ότι το 50% της προσφοράς αίματος προέρχεται από τις εξορμήσεις της κινητής μονάδας της υπηρεσίας Αιμοδοσίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις