ΛΑΡΙΣΑ

ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: Περισσότερα χρήματα για δημόσια έργα σε Λάρισα και Θεσσαλία

Ανακοίνωση για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, σημειώνοντας πως θα διατεθούν περισσότερα κονδύλια για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Την αύξηση του προϋπολογισμού του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για έργα συντηρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, άνω των 53 εκατομμυρίων ευρώ, αποφάσισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Ειδικότερα, πρόκειται για 49.049.928 ευρώ που αφορούν σε συντηρήσεις – αποκαταστάσεις εθνικού και οδικού δικτύου, αποχιονισμούς, καθώς και συντηρήσεις φραγμάτων και σηράγγων, με σκοπό να καλυφθούν οι προκύπτουσες επαναλαμβανόμενες ανάγκες για τα έτη 2017 – 2020, καθώς και για 4.300.000 ευρώ που αφορούν σε ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις επαρχιακών οδών της ΝΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σημαντικό τμήμα των νέων αυτών έργων αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Ετσι, τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για την συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας, τη συντήρηση – βελτίωση της επαρχιακής οδού Λάρισας –Καρδίτσας και των παραδρόμων της, την αποκατάσταση – βελτίωση – συντήρηση – τεχνικά έργα και ασφαλτόστρωση των επαρχιακών οδών Λάρισας – Βόλου, Λάρισας – Φαρσάλων, Λάρισας – Τυρνάβου, καθώς και την κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου.

Θα υλοποιηθούν επίσης, έργα συντήρησης, αποκατάστασης, βελτίωσης ηλεκτροφωτισμού και προμήθειας για σήμανση και στηθαίων ασφαλείας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και αποπληρωμής – ολοκλήρωσης έργων ΠΕ Λάρισας, καθώς και αποκατάστασης βατότητας, αποχιονισμού και άρσης καταπτώσεων στην Π. Ε. Λάρισας.

Παράλληλα, θα κατασκευαστούν πρόχειρα φράγματα στον Πηνειό, 4ο και 5ο αντλιοστάσιο Κουλουρίου, Ομολίου, Παλαιόπυργου και Ενιπέα.

Με τα ίδια πρόσθετα κονδύλια θα χρηματοδοτηθεί η συντήρηση και η λειτουργία έργων για την οριστική επανασύσταση της λίμνης Κάρλας.

Τέλος, θα χρηματοδοτηθεί η λειτουργία Εργαστηρίου Δημόσιων Έργων.

Με την συγκεκριμένη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, επιβεβαιώνεται η μέριμνα της κυβέρνησης για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις