ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ρύθμιση «ανάσα» για υπερχρεωμένους επαγγελματίες – Ενημερώθηκαν για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Την ευκαιρία να διευθετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις οφειλές τους προς τράπεζες και δημόσιο, προκειμένου να εξασφαλίσουν ασφαλιστική ενημερότητα και να λάβουν νέα δανειοδότηση, έχουν πλέον οι επαγγελματίες όλης της χώρας.

Ο λόγος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, διαδικασία που ξεκινάει στις αρχές Αυγούστου και για την οποία ενημερώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, οι Λαρισαίοι που έσπευσαν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου και άκουσαν τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Χρέους, Φώτη Κουρμούση, να αναλύει τη νέα διαδικασία και να απαντάει στις σχετικές ερωτήσεις.

Από τις 3 Αυγούστου, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι υπερχρεωμένοι επαγγελματίες θα αιτούνται τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο Taxis. Στη συνέχεια, ειδική επιτροπή θα ελέγχει τα στοιχεία και θα αναθέτει σε δικηγόρο τη διαμεσολάβηση προκειμένου να προχωρήσει το κούρεμα του χρέους ή η ρύθμισή του, μέχρι 120 δόσεις αναφορικά με τα χρέη προς το δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, κλπ.) και ακόμα περισσότερες με τα χρέη στις τράπεζες.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος, αφού διευκρίνισε ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αφορά και τους αγρότες, τόνισε ότι η επιτυχία της διαδικασίας είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση, καθώς η κατάσταση με τα κόκκινα δάνεια και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά έχει ενταθεί.

Στην εκδήλωση, παρέστησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Αδάμ και ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

Μενέλαος Κατσαμπέλας       

SANYO DIGITAL CAMERA
SANYO DIGITAL CAMERA
SANYO DIGITAL CAMERA
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις