ΛΑΡΙΣΑ

Εγγραφές στο 1ο ΣΔΕ Λάρισας

Ανακοίνωση εξέδωσε το 1ο ΣΔΕ Λάρισας για την έναρξη εγγραφών για όσους ενδιαφέρονται. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το 1ο ΣΔΕ Λάρισας λειτουργεί για 14 χρόνια στην πόλη μας και απευθύνεται σε ενήλικες  άνω των 18 ετών, που δεν ολοκλήρωσαν  την  υποχρεωτική εκπαίδευση και τους δίνεται η ευκαιρία  να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το Απολυτήριο του Γυμνασίου. Η φοίτηση διαρκεί μόνο δυο χρόνια και εφαρμόζεται ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ενήλικων εκπαιδευομένων. Στο Σχολείο αυτό οι εκπαιδευόμενοι δεν αποκτούν μόνο γνώσεις αλλά και κοινωνικές δεξιότητες όπως αυτές της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της επίλυσης προβλημάτων κ.λπ. Ένα μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων των ΣΔΕ συνεχίζει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΣΕΚ, Γενικό Λύκειο) και μερικοί έχουν προχωρήσει στο Πανεπιστήμιο.

Στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας δεν υπάρχουν μαθήματα με την στενή έννοια του συμβατικού σχολείου, αλλά γραμματισμοί, εφόσον ο σημερινός εγγράμματος πολίτης οφείλει να είναι εγγράμματος σε γνωστικούς χώρους πέραν της γραφής, ανάγνωσης και των απλών αριθμητικών υπολογισμών. Έτσι, πέρα από τον βασικό πυρήνα που είναι ο γλωσσικός, ο αριθμητικός και ο πληροφορικός γραμματισμός (από 3 ώρες την εβδομάδα έκαστος), περιλαμβάνονται και ο Αγγλικός, Κοινωνικός, Περιβαλλοντικός, Πολιτισμικός γραμματισμός, οι οποίοι διδάσκονται με βιωματικό τρόπο. Τέλος στους εκπαιδευόμενους παρέχονται και συμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχολογίας και Σταδιοδρομίας, ενώ συμμετέχουν σε εργαστήρια και διαθεματικά projects.

Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής:

  1. Απολυτήριο Δημοτικού (ή Πιστοποιητικό εξωσχολικής χρήσης  Α΄ ή Β΄ Γυμνασίου για όσους έχουν φοιτήσει σε κάποιες τάξεις του Γυμνασίου).

  2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

  3. Συμπλήρωση  Αίτησης εγγραφής.

Εκδίδεται μαθητικό πάσο για τις μετακινήσεις με ΚΤΕΛ και αστικά λεωφορεία.

Πληροφορίες και εγγραφές: 17:00 – 20:00.

Στεγάζεται στο διδακτήριο του 5ου Λυκείου Λάρισας (Ιουστινιανού και Κομνηνών).

Τηλέφωνο 2410 670950  http://sdelarisas.blogspot.gr”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις