ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδήμαρχος Λέσβου: Το μισό χωριό της Βρισάς έχει μεγάλες ζημιές- Ανασύρονται τραυματίες

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται στο φως μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ανοιχτά της Μυτιλήνης.

«Το μισό χωριό Βρισά, έχει μεγάλες ζημιές και πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Έκτακτων Αναγκών του Δήμου Λέσβου, Νίκος Καρασάββας, ο οποίος μεταβαίνει στη σεισμόπληκτη Βρίσα.

Το χωριό έχει υποστεί τις περισσότερες ζημιές ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανασύρουν τραυματίες από τα ερείπια της Βρισάς.

Οι ίδιες πληροφορίες μιλάνε για ηλικιωμένους που ζουν στο χωριό και οι οποίοι δεν απαντάνε στα τηλέφωνα που δέχονται από οικείους τους.

Από την Πυροσβεστική έγινε επίσης γνωστό ότι συνεχίζονται οι έρευνες για μια ηλικιωμένη γυναίκα που πιθανολογείται ότι είναι εγκλωβισμένη σε ερείπια σπιτιού.

Τέλος, μαζί με την ομάδα της ΕΜΑΚ που μεταβαίνει αυτή την ώρα στην Μυτιλήνη με το Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού θα είναι και ένας εκπαιδευμένος σκύλος για τις έρευνες μέσα στα χαλάσματα.

Νωρίτερα, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος απεγκλωβίστηκε από σπίτι που κατέρρευσε.

Η σεισμική δόνησε σημειώθηκε στις 15:28 στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Λέσβο και τη Χίο και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στα 10 χλμ. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο σεισμός έχει προκαλέσει ζημιές στη νότια Λέσβο ενώ έχουν ήδη καταγραφεί 9 μετασεισμοί.

ΠΗΓΗ : iefimerida.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις