ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες σε Κοζάνη, χαλάζι σε Ιωάννινα, Κέρκυρα

Πρωτοφανείς εικόνες για την εποχή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Έντονες καταιγίδες έπληξαν την περιοχή της Κοζάνης, ενώ ισχυρή ήταν η χαλαζόπτωση τα Ιωάννινα και την Κέρκυρα, με τους κατοίκους να μετρούν της ζημιές που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι καταιγίδες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί στην πόλη της Κοζάνης και στα γύρω χωριά. Το μεγαλύτερο ποσοστό των προβλημάτων παρατηρήθηκε στον Κρόκο Κοζάνης, ενώ προβλήματα άντλησης υδάτων αναφέρθηκαν στην πόλη, αλλά και στα γύρω χωριά.

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν σε δρόμους που μετατράπηκαν σε ποτάμια με τους ιδιοκτήτες τους να είναι αδύνατον να τα πλησιάσουν.

Όπως είναι φυσικό από την ένταση και τη διάρκεια της βροχής ήταν αδύνατον να μην πλημμυρίσουν χωράφια της περιοχής, ενώ η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής ήταν περιορισμένη.

Χαλαζόπτωση στα Ιωάννινα

Ξαφνική επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός το μεσημέρι της Κυριακής, με σφοδρές καταιγίδες και έντονες χαλαζοπτώσεις στον νομό των Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει το epirus-tv, περιορισμένης έκτασης ζημιές έχουν υποστεί καλλιέργειες κατοίκων των χωριών, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ,με την Πολιτική Προστασία  της Περιφέρειας Ηπείρου να βρίσκεται  ωστόσο  σε ετοιμότητα ,σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει.

Οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί,  καθώς ήδη λόγω ολισθηρότητας  του οδοστρώματος έχουν σημειωθεί τροχαία ατυχήματα, ευτυχώς  χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

Χαλάζι και στην Κέρκυρα

Έντονη χαλαζόπτωση και καταιγίδα έπληξε την Κέρκυρα νωρίς το απόγευμα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα κυριάρχησαν σε όλο το νησί, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα, όπως αναφέρθηκε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

Το χαλάζι που είχε μέγεθος ρεβιθιού κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά, να «ασπρίσει» δρόμους και πεζοδρόμια, όμως δεν προκάλεσε ζημιές, όπως έγινε γνωστό.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα φέρεται ήδη να παρουσιάζουν ύφεση και να εξασθενούν, με τη βροχή να πλήττει κατά τόπους το νησί.

ΠΗΓΗ : iefimerida.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις