ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στη Θεσσαλία για την επέκταση του φυσικού αερίου

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λάρισα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, συμμετείχε σε σύσκεψη που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΕΔΑΘΕΣΣ με αντικείμενο το πρόγραμμα των επεκτάσεων του δικτύου του φυσικού αερίου την πενταετία 2017 – 2021 και στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και οι δήμαρχοι των πόλεων οι οποίες θα ενταχθούν στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα της σύνδεσης δήμων της Θεσσαλίας με το δίκτυο του φυσικού αερίου ένα έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ – όπως χαρακτηριστικά δήλωσε –  το οποίο προχωρά και με την συμβολή της πολιτείας και αναμένεται να εξυπηρετήσει βιομηχανίες και εμπορικούς καταναλωτές. Έτσι, συνέχισε, θα επιτευχθεί μείωση του ενεργειακού κόστους. Με τους 7 δημάρχους της Θεσσαλίας κατέληξε συζητήσαμε  λεπτομέρειες για το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες, πότε θα ολοκληρωθούν, κλπ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, τόνισε ότι «βασικός στόχος του υπουργείου είναι να επεκτείνουμε την πρόσβαση των πολιτών και το επιχειρήσεων στο πιο ωφέλιμο περιβαλλοντικά και οικονομικά καύσιμο».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις