ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο συγκλονιστικός 88χρονος “έφηβος” Αναστάσιος – Έμεινε όρθιος επί 40 λεπτά για να χαιρετίσει το πλήθος των Λαρισαίων

Συγκλονίζουν οι άγνωστες λεπτομέρειες για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας στη Λάρισα.

Οτι και να έχει ειπωθεί ή γραφεί για την πολυσχιδή αυτή προσωπικότητα της Εκκλησίας και του Ελληνισμού είναι λίγο.

Έχουν να λένε όμως στο δήμο Λαρισαίων για τη συμπεριφορά του απέναντι στους Λαρισαίους. Αν και 88 ετών (!) ο Αρχιεπίσκοπος μετά το πέρας της ομιλίας του στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας, όχι απλά δέχθηκε να χαιρετίσει όλους τους παρευρισκόμενους εντός του κτηρίου όρθιος, αλλά ζήτησε να ανοίξουν οι πόρτες ώστε να μπουν σε αυτό και να τον χαιρετίσουν και οι εκατοντάδες που παρακολουθούσαν την ομιλία του μέσω γιγαντοοθόνης στον περιβάλλοντα χώρο!

Μία διαδικασία που πήρε πάνω από 40 λεπτά, αλλά που δεν φάνηκε να καταβάλλει τον συγκλονιστικό “έφηβο” Αναστάσιο, για τον οποίο η αγάπη του κόσμου αποδείχθηκε ισχυρότερη από την εύλογη κόπωση των 88 ετών που κουβαλάει στις πλάτες του.

Το παρακάτω στιγμιότυπο ήρθε λίγες ώρες αργότερα στον προσφυγικό καταυλισμό. “Mια εικόνα, χίλιες λέξεις! Ο,τι έχει γραφεί και ειπωθεί για τον Αναστάσιο είναι λίγo..” σχολίασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο καλός συνάδελφος και υπεύθυνος τύπου του δήμου Λαρισαίων Άρης Ψύχας.

Τα σοφά λόγια του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου ίσως να δίνουν μία ερμηνεία για το σπάνιο φαινόμενο που λέγεται Αναστάσιος: “Όπου αποφασίζει ο Θεός, υποχωρεί η φυσική τάξη, γιατί εφόσον αποφάσισε, μπόρεσε και το έκανε”.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις