ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πώς είναι σήμερα ο μικρός Στέφανος – Ο αγώνας επιβίωσης που δίνει η μητέρα του στη Λάρισα (φωτό)

Τον περασμένο Νοέμβριο η πόλη της Λάρισας συγκλονίστηκε από ένα τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στο κέντρο, στην οδό Μανδηλαρά, όταν ένα σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες από αναμμένο κερί που χρησιμοποιούσε η οικογένεια για να έχει λίγο φως, αφού το ρεύμα ήταν κομμένο. Θύμα ένα τετράχρονο παιδί, ο μικρός Στέφανος, που νοσηλεύτηκε καιρό με εγκαύματα σε μεγάλο μέρος του σώματος και του κεφαλιού του.

Σήμερα, ο μικρός Στέφανος έχει επιστρέψει σπίτι του. Τα προβλήματά του όμως δεν έχουν τελειώσει. Συναντηθήκαμε με τη μητέρα του και τη ρωτήσαμε για την κατάσταση του μικρού σήμερα. Όπως μας είπε: «ο Στέφανος είναι κλινικά άριστος, έχει αποκατασταθεί στο 90% της επιφάνειας του κεφαλιού του που υπολειπόταν σε δέρμα. Έχει μείνει ένα 10%, και χρειάζεται να γίνει άλλη μία πλαστική επέμβαση. Έχουν γίνει ήδη 2 πλαστικές επεμβάσεις, η μία τον Μάρτιο με μόσχευμα από τον αριστερό μηρό του και η 2η τον Απρίλιο με μόσχευμα από τον δεξιό μηρό.»

Προβλήματα υπάρχουν όμως και γενικά στο σπίτι της γιαγιάς του Στέφανου όπου μένει τώρα η οικογένεια, και δεν είναι άλλα από τα οικονομικά. Σύμφωνα με την κ. Δήμητρα: «εγώ δεν μπορώ να δουλέψω ακόμα, γιατί πρέπει να είμαι δίπλα στο παιδί μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως. Δουλεύει μόνο η μητέρα μου, εποχιακή στο εργοστάσιο DEL MONTE, και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει δουλειά για καλοκαίρι. Είναι λοιπόν λογικό να υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και στα βασικά, γιατί μόνο ένας μικρός μισθός δεν φτάνει.»

Σε τέτοιες καταστάσεις υπάρχουν πολλοί που βοηθάνε. Έτσι κ εδώ, όπως μας εξήγησε η μητέρα του παιδιού: «η ανταπόκριση του απλού κόσμου ήταν μεγάλη. Σε μια  βόλτα που έκανε ο Στέφανος με τη γιαγιά του στο κέντρο τον είδε κόσμος. Κάποιοι ρωτούσαν τι έπαθε κ άλλοι  αν πρόκειται για το ίδιο παιδί. Έτσι πολλοί προσφέρθηκαν να βοηθήσουν. Μεγάλη ήταν η βοήθεια από την ομάδα «μαμαδοπαρέες Λάρισας», που με αναρτήσεις στο facebook ενημέρωσαν τον κόσμο και συγκέντρωσαν τρόφιμα, πάνες και είδη πρώτης ανάγκης. Υπήρξε και κόσμος από άλλες πόλεις που βοήθησε, όταν ενημερώθηκε για το συμβάν από τις εκπομπές του κ. Ευαγγελάτου και της κ. Στεφανίδου, που έκαναν γνωστό το θέμα.»

Το θέμα πήρε πανελλαδική διάσταση και ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Η θέση της πολιτείας όμως δεν ήταν ανάλογη σύμφωνα με την κ. Δήμητρα, πέρα από κάποιες εξαιρέσεις: «από όταν έγινε το συμβάν, και βγήκα με περιοριστικούς όρους από το κρατητήριο, οι πρώτοι που βοήθησαν ήταν από την Πρόνοια, δίνοντας το χρηματικό ποσό για το εισιτήριο, για να μεταβώ στην Αθήνα, που βρισκόταν το παιδί. Μεγάλη ήταν η βοήθεια από το «Χαμόγελο του Παιδιού», με αλοιφές  και πάνες για το παιδί. Οι άνθρωποι του «Χαμόγελου» μεσολάβησαν και μεταφέρθηκε ο Στέφανος στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», για μια εκτίμηση της κατάστασής του από τους γιατρούς εκεί, και ανέλαβαν και όλα τα έξοδα μαζί με την κ. Τσιντζιλώνη, που είναι κοινωνική λειτουργός. Όταν απευθύνθηκα στη Νομαρχία για κάποια βοήθεια, συνάντησα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παιδή, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε και αγκάλιασε τον Στέφανο, δημοσιοποιώντας και ο ίδιος το θέμα και ενημερώνοντας τον κόσμο.»

Βλέπουμε λοιπόν ότι υπάρχει ανάγκη για βοήθεια. Πιο συγκεκριμένα: «υπάρχει ανάγκη σε καλοκαιρινά ρούχα, παπούτσια για το παιδί, γάλατα, πάνες κλπ.»

Για όποιον θέλει να βοηθήσει και να δει και τον μικρό, η κ. Δήμητρα μας λέει ότι η πόρτα της είναι ανοιχτή σε όλους. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν ας καλέσουν στο 6974679757.

Όπως καταγγέλλει η κ. Δήμητρα, ενώ ο Στέφανος πήρε εξιτήριο κλινικά άριστος από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαία Κυριακού», ο διευθυντής της παιδοχειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αρνήθηκε, όχι μόνο να νοσηλευτεί ο μικρός στο νοσοκομείο, αλλά ακόμα και να κάνει τις αλλαγές στις γάζες του, με τη δικαιολογία ότι υπάρχει κίνδυνος ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Μετά από πιέσεις της Πρόνοιας και του «Χαμόγελου του Παιδιού» δέχτηκε να γίνουν οι αλλαγές, τις οποίες έκανε ο πλαστικός κ. Παλαντζάς, ο οποίος ανέλαβε αφιλοκερδώς τον Στέφανο μέχρι να επανέλθει η υγεία του πλήρως. Για τη νοσηλεία του Στέφανου, βοήθησαν οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Παιδής και Αναγνωστόπουλος και κατάφεραν να νοσηλευτεί στο «Ιπποκράτειο».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Νομού Λάρσιας, διοργανώνει μία διοργανώνει την αθλητική εκδήλωση για τη στήριξη του μικρού Στεφάνου. Πρόκειται για το «1ΟFootball Surviball» στις 10/6 στις 4 στο ΑΛΚΑΖΑΡ.

Εκείνη τη μέρα παίζουμε όλοι για τον Στέφανο. Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων και συνεργάζεται και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Λάρισας.

Ρεπορτάζ: Μαργιαλία Μαγιάκου / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις