ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ένας 36χρονος Αλβανός πίσω από δύο ληστείες – η μία με μαχαίρι – στο Βόλο!

Εξιχνιάστηκαν άμεσα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, δύο περιπτώσεις ληστείας που διαπράχθηκαν σήμερα το πρωί και προχθές  το μεσημέρι στην πόλη του Βόλου, σε βάρος ισάριθμων ημεδαπών.

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας 36χρονος Αλβανός, ως δράστης των ληστειών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σήμερα το πρωί, ο 36χρονος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και με την απειλή μαχαιριού, εξανάγκασε 53χρονο, ιδιοκτήτη περιπτέρου, να του παραδώσει ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ, διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα και διέφυγε πεζός.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Στην κατοχή του 36χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (240) ευρώ, μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού, το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του. Επιπλέον, βρέθηκαν κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε η ληστεία και κατασχέθηκαν, ένα μπουφάν, μία κουκούλα, ένα ζευγάρι γάντια και ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας δεκαέξι εκατοστά.

Παράλληλα, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι προχθές (26-05-2017) το μεσημέρι, ο 36χρονος ακινητοποίησε 39χρονη ημεδαπή πεζή με τη χρήση σωματικής βίας και απειλές για τη ζωή της και της αφαίρεσε από το λαιμό μία χρυσή αλυσίδα.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις