ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο Λαρισαίος chef που από… ηλεκτρολόγος, διεκδικεί το φετινό master chef!

Μικρός βοηθούσε τον παππού του σαν ηλεκτρολόγος γιατί ήθελε να είναι αυτόνομος οικονομικά. Ο Κώστας Τσιάτσιος γεννήθηκε στη Λάρισα και έζησε στους Γόννους πριν φύγει για σπουδές μαγειρικής στην Αθήνα, για να ξεκινήσει μία σημαντική καριέρα στο χώρο.

Σήμερα, δίνει στη δική του μάχη στο γνωστό “Master Chef” που μεταδίδει το Star για μία ακόμη διάκριση.

Ποιός είναι ο όμως ο Λαρισαίος “Master Chef”; Ο Κώστας Τσιάτσιος γεννήθηκε στις 12 Μαΐου του 1987 στη Λάρισα. Σπούδασε στην le monde 2014-2016. Παράλληλα έκανε πρακτική στο Βαρούλκο του Λαζάρου στο Πασαλιμάνι και εκεί συνέχισε να εργάζεται για ένα χρόνο.

Στη συνέχεια πήγε σεζόν στην Νάξο και πέρυσι το καλοκαίρι στη Λευκάδα στη Σαπφώ στον Αγιο Νικήτα. Φέτος έβγαλε το μενού στη Σαπφώ και έστειλε και δίκη του ομάδα να εργαστεί για σεζόν.

Μέχρι πριν μπει στο “Master Chef” δούλευε στον ιστορικό “Βασίλαινα”, ένα “κυριλάτο” εστιατόριο στο Hilton.

Δούλευε από 12 χρόνων στο πλάι του παππού του σαν ηλεκτρολόγος γιατί ήθελε να είναι αυτόνομος. Ηλεκτρολόγος ήταν μέχρι και το 2014. Πάντα το όνειρο του όμως ήταν η μαγειρική. Μετακόμισε Πειραιά το 2012, συνέχισε σαν ηλεκτρολόγος μέχρι που μάζεψε τα χρήματα και πήγε στη σχολή μαγειρικής.

Εκει μένει μέχρι και σήμερα. Είναι από τους Γόννους είναι δεμένος με την οικογένεια του γιατί έχασε τον πατέρα του στην ηλικία των οκτώ. Έχει μια αδερφή μεγαλύτερη  και έναν αδερφό και έχει μεγάλη αδυναμία στην γιαγιά του η οποία του κόλλησε από μικρό το μικρόβιο της μαγειρικής.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΣΕΦ

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μεγάλο σου ατού που πάνω σε αυτό πόνταρες και σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή;

Το πάθος μου και η αγάπη μου για τη μαγειρική.

Πόσων χρόνων αισθάνεσαι ότι είσαι;

Αισθάνομαι ακριβώς όσο πραγματικά είμαι. Είμαι αρκετά ώριμος και συνειδητοποιημένος σε αυτό που κάνω.

Σε ποια εποχή θα ταίριαζες περισσότερο και γιατί;

Στην εποχή των γονιών μου. Θεωρώ ότι ο κόσμος ήταν πιο αληθινός. Και πιο ευαίσθητος με τους συνανθρώπους του.

Σε ποιον διάσημο Έλληνα θα εμπιστευόσουν ένα μυστικό σου

Πουθενά σε κανέναν

Θα παρατούσες την καριέρα σου για να ακολουθήσεις τον «μεγάλο σου έρωτα» στο εξωτερικό ή σε ένα απομακρυσμένο χωριό κάπου στην Ελλάδα;

Με τον έρωτά μου θα έκανα τα πάντα όπου και πάμε. Μόνο που θα ήμασταν μαζί και θα ήταν δίπλα μου, θα είχα σίγουρη και την επιτυχία μου. Γιατί ο έρωτας είναι έρωτας.

Τι επιχείρηση θα έστηνες αν κάποιος σου έλεγε ότι θα σε στηρίξει οικονομικά;

Θα έστηνα ένα εστιατόριο στους πρόποδες του Ολύμπου απ’ όπου και είμαι και θα δημιουργούσα ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με τροφές που χρησιμοποιούσαν οι Θεοί του Ολύμπου.

Θεωρείς ότι θα ήταν πιο εύκολη η ζωή σου αν ήσουν άνδρας (ή γυναίκα);

Είμαι άνδρας και είμαι ικανοποιημένος με τη ζωή μου.

Ποια συμβουλή που σου έδωσαν έχεις κρατήσει καλά μέσα στο μυαλό σου;

Αν δε ρισκάρεις, δε θα μάθεις ποτέ αν άξιζε.

Τι θα προτιμούσες σε ένα δείπνο που θα μαγείρευες, να είχες την τέλεια παρουσίαση πιάτου και μέτριο φαγητό ή το αντίθετο;

Θα έκανα τα πάντα για να πετύχω και τα δύο. Αυτό απαιτεί η δουλειά αυτή. Δεν υπάρχουν ατέλειες.

Τι είναι αυτό που σε γοητεύει στο να σε μάθει ο κόσμος και να γίνεις διάσημος;

Να κυκλοφορώ στο δρόμο και να συζητάω με αγνώστους θέματα μαγειρικής και να μεταδίδω τις γνώσεις μου.

Στη μαγειρική θεωρείς ότι η επιτυχία οφείλεται στη γνώση ή στη φαντασία;

Η επιτυχία στη μαγειρική για να έρθει, χρειάζεται και γνώση και φαντασία. Το ένα φέρνει το άλλο.

Πες μου ένα μεγάλο σου όνειρο που θα ήθελες τα επόμενα χρόνια να πραγματοποιηθεί.

Μια εκπομπή μαγειρικής με την οποία θα ταξιδεύω σε όλη την ελληνική παράδοση της κουζίνας μας, θα γνώριζα κόσμο, συνταγές και όμορφα μέρη.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις