ΛΑΡΙΣΑ

Επισκέψεις Δημοτικών σχολείων στο 5ο Γυμνάσιο Λάρισας

Το 3ο, το 5οκαι το 36ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας επισκέφτηκαν το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας στο πλαίσιο της συνεργασίας Διευθυντών και εκπαιδευτικών Δημοτικών σχολείων  και Γυμνασίου για την ομαλή μετάβαση των παιδιών από τη μια βαθμίδα στην άλλη.

Τους μαθητές, τους διευθυντές και τους δασκάλους που συνόδευαν τα παιδιά υποδέχτηκαν εγκάρδια η διευθύντρια του σχολείου, η κ. Δεληζώνα Ζωή και οι υποδιευθύντριες κ. Γούλα Μαρία και κ. Κανάκη Βικτωρία  Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου μαθητές και δάσκαλοι ξεναγήθηκαν στα γραφεία τους που είναι πάντα ανοικτά για τα παιδιά και τους γονείς τους, τη βιβλιοθήκη του σχολείου, που λειτουργεί  ως δανειστική, ως χώρος ομαδικής εργασίας στο πλαίσιο μαθημάτων ή προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, αλλά και ως χώρος συγκέντρωσης των μαθητικών κοινοτήτων που ο ρόλος τους είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο σχολείο μας. Ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια πληροφορικής και στις αίθουσες διδασκαλίας που η κάθε μια είναι διαφορετική χρωματικά και έχει τη δική της θεματική, σηματοδοτώντας το δικό της ξεχωριστό μήνυμα: αγάπη για τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας, μήνυμα ειρήνης, συναδέλφωσης και συνεργασίας, αγάπη στο περιβάλλον, αξίες, ανακύκλωση κ.αλ.

Εντύπωση έκανε στα παιδιά πως ο κάθε χώρος του σχολείου είναι από μόνος του πηγή γνώσης και δημιουργίας. Είναι εμφανής η αγάπη του σχολείου στην τέχνη, καθώς όλοι οι διάδρομοι κοσμούνται από έργα ντόπιων ζωγράφων και φωτογράφων, αλλά και άλλων ελλήνων καλλιτεχνών. Από μόνοι τους οι διάδρομοι μιλούν, διδάσκουν, ενεργοποιούν αισθήσεις και κλήσεις και μετατρέπουν το σχολείο σε μια πραγματική πινακοθήκη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί. Δε λείπουν όμως και οι δημιουργίες των παιδιών που τη φετινή σχολική χρονιά έχουν ως θέμα τα «ανθρώπινα δικαιώματα».

Τα παιδιά ένιωσαν όμορφα από τη ζεστασιά της υποδοχής, από την αίσθηση της δημιουργίας, καθώς είχαν την τύχη να δουν στην πράξη τη θεωρία του νοιαξίματος και της αγάπης των παιδιών για το σχολείο (αλυσίδα χεριών έβαψε τα κάγκελα του σχολείου και χρωμάτισε την αυλή φυτεύοντας όμορφα φυτά). Αφού κεράστηκαν και έβγαλαν φωτογραφία στην ταπετσαρία με τις ορτανσίες επέστρεψαν στα σχολειά τους, ανανεώνοντας το ραντεβού για τον Σεπτέμβρη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις