ΛΑΡΙΣΑ

ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας: Θέλουν και το χαρτζιλίκι των μαθητών

Το ότι οι μαθητές όλης της χώρας αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι τη μετακίνηση για τη συμμετοχή τους σε σχολικούς αγώνες, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 2/11420/ΔΕΠ/2016-ΦΕΚ 516/Β/1-3-2016 Κοινή Υπουργική Απόφαση και με την υπ’αριθμ. 2/56070/ΔΕΠ/5-8-2016 τροποποιητική αυτής, με θέμα: «Δαπάνες Σχολικών Αγώνων και Αθλητικών Διοργανώσεων», οι δαπάνες για τη διεξαγωγή των Σχολικών Αγώνων και «Αθλοπαιδείας» της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των εμπλεκομένων σε αυτούς βαρύνουν τις πιστώσεις του ΚΑΕ 5272 και 9926 των Ειδικών Φορέων 181 ή 182 των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Παρόλα αυτά, όμως, και σύμφωνα με φετινές προκηρύξεις, οι μαθητές όλης της χώρας αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι τη μετακίνηση για τη συμμετοχή τους σε σχολικούς αγώνες του ΥΠΠΕΘ.

Το Υπουργείο, για άλλη μια φορά, αυτοαναιρείται και εξαπατά γονείς και μαθητές.

Το Δημόσιο Σχολείο της «πρώτης φοράς Αριστεράς» κοστίζει πλέον περισσότερο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικογένεια, που υποφέρει από την κυβερνητική φοροκαταιγίδα , και η οποία ετοιμάζεται να φορτωθεί στην πλάτη και ένα τέταρτο μνημόνιο ,το οποίο χωρίς ενδοιασμούς υπέγραψαν αυτοί που θα έσχιζαν το πρώτο.

Με το χαρτζιλίκι των μαθητών μας ,το οποίο τα παιδιά θυσιάζουν για τις «δωρεάν» μετακινήσεις τους ,θα πετύχουν οι ψευτοεθνοσωτήρες της Αριστεράς τα μνημονιακά τους πλεονάσματα;”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις