ΛΑΡΙΣΑ

ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: Απαιτούμε καθαρή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Αναλυτικά: “Στην κατασκευή ψευδών ειδήσεων και στη δημιουργία κλίματος, όχι κατά της κυβέρνησης, αλλά της ίδια της χώρας, επιμένουν τα ΜΜΕ που δίνουν τον τόνο της αντικυβερνητικής προπαγάνδας.

Την περασμένη Τρίτη φτιάχτηκε η είδηση ότι η Ελλάδα απομονώθηκε στο Eurogroup και ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δέχτηκε σφοδρή κριτική από συναδέλφους του την ίδια στιγμή που κατά τη συνεδρίαση ευρωπαϊκοί θεσμοί αλλά και μια σειρά από κράτη μέλη έπαιρναν με σαφήνεια τη θέση της Ελλάδας. Την επόμενη μέρα, φυσικά, σε όλο τον διεθνή Τύπο απομονωμένος ήταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα δε με ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο Πρωθυπουργός άλλαξε γνώμη και μια μέρα μετά την μη αποδοχή της πρότασης που κατατέθηκε από κάποιους δανειστές στο Eurogroup, έκανε πίσω στο ζήτημα του χρέους και αποδέχτηκε την παραπάνω πρόταση.

Η πρόταση αυτή εμπεριείχε έναν αρκετά σαφή προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και κατέληγε σε μια αρκετά υψηλή απομείωσή του. Ήταν δηλαδή πλήρως ανακριβές αυτό που αναπαράχθηκε εντός της χώρας μας ότι δηλαδή η πρόταση αυτή περιείχε απλά τη δέσμευση για την εκταμίευση της δόσης της δεύτερης αξιολόγησης.

Δεν ήταν όμως μόνο η ελληνική κυβέρνηση η οποία έκρινε ότι αυτή η πρόταση δεν είναι αποδεκτή. Ήταν και μια σειρά από άλλες χώρες, αλλά και ευρωπαϊκοί θεσμοί, που είπαν ότι, βεβαίως, ο προσδιορισμός αυτών των μεσοπρόθεσμων μέτρων είναι καλοδεχούμενος, ότι μπορούμε να συζητήσουμε στη βάση αυτού που προτείνεται, για να βρούμε μια λύση σε σχέση με τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Όμως, το βασικό πρόβλημα ήταν ότι αυτή τη λύση δεν την αποδεχόταν το ΔΝΤ. Και αυτό το οποίο θα συνέβαινε θα ήταν ότι θα έκλεινε το Eurogroup με έναν προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων, ο οποίος δεν θα γινόταν αποδεκτός από τη μεριά του ΔΝΤ. Πράγμα που σημαίνει ότι θα μετατίθετο το πρόβλημα για μετά το καλοκαίρι, σε ό,τι αφορά όχι τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αλλά τους όρους συμμετοχής του ΔΝΤ στη συζήτηση.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι «απαιτούμε και δικαιούμαστε μια καθαρή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου».

Είναι σαφές ότι η Ελλάδα διεκδικεί μια συνολική συμφωνία με τους δανειστές. Προφανώς τα διεθνή media παρουσιάζοντας τη θέση αυτή δεν καταλαβαίνουν  σωστά και πρέπει να πάρουν μαθήματα δημοσιογραφίας από τα ελληνικά ΜΜΕ που «διαβάζουν» κατά το δοκούν την πραγματικότητα.

Το γεγονός της καθημερινής καταπάτησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της απώλειας κάθε ίχνους αξιοπιστίας από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, είναι κρίσιμο. Γιατί σε θέματα εθνικής σημασίας, όπου η διαπραγματευτική γραμμή δεν είναι μόνο της κυβέρνησης αλλά της ίδιας χώρας, πρέπει να υπάρχουν και όρια στην προπαγάνδα…”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις