ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κουκλοθύελλα το Σαββατοκύριακο στο Μύλο του Παππά

Το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Μαΐου ολοκληρώνεται το 3ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα στο Μύλο του Παππά.
Παραστάσεις κομψοτεχνήματα από αθηναϊκούς κουκλοθίασους θα λάβουν χώρα στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο, στο προαύλιο και στο Μουσείο Κούκλας, από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Κουκλοπαίχτες και κούκλες θα εντυπωσιάσουν, θα διασκεδάσουν και θα κλέψουν την καρδιά μικρών και μεγάλων με τις ιστορίες τους, τη δεξιοτεχνία τους και τη φαντασία τους.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη!

Σάββατο 27 Μαΐου

«Βαβέλ»: Στεφανία Αβραμίδου & Κωνσταντίνα Βαρβάρη
Κουκλοθεατρική παράσταση με μικρές μαριονέτες και σκιές.
Η προσπάθεια μιας κούκλας να επικοινωνήσει με το περιβάλλον της μέσω των ήχων. Παίζοντας το τύμπανό της περιδιαβαίνει στην πόλη και…
ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ
Ώρα 11.30- 12.00 & 12.30- 13.00

«Είναι στο χέρι σου»: Κουκλοθέατρο Καρυδότσουφλο
Κουκλοθεατρική παράσταση χωρίς λόγια με χρήση επιτραπέζιας κούκλας άμεσης κίνησης με στόχο την ευαισθητοποίηση παιδιών και ενηλίκων για το “bulling”.
Σε μια καθημερινή συμβολική διαδρομή «σπίτι-σχολείο-σπίτι», ο μικρός Χρήστος πέφτει θύμα σχολικού εκφοβισμού. Είναι τα ίδια χέρια αυτά που θα τον βλάψουν ή θα τον προστατεύσουν.
ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ
Ώρα 18.30 – 19.00 & 19.30 – 20.00

«O Kύριος Μπονάρ»: Θέατρο Μαριονέτας «Νευρόσπαστον εκ Θεσσαλονίκης»
Κουκλοθεατρική παράσταση για ενήλικες και μεγάλα παιδιά.
Ένας ζωγράφος απογοητευμένος και χαμένος στον κόσμο του εργαστηρίου του, απέχει από έναν κόσμο σε αναταραχή, γεμάτο με την ιαχή των διαδηλώσεων και των συγκρούσεων. Κάποια στιγμή γίνεται μάρτυρας μιας βιαιοπραγίας. Θέλοντας να προσφέρει προστασία στον κακοποιημένο , πέφτει και ο ίδιος θύμα κακοποίησης.
ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ
Ώρα 21.00- 21.30 & 22.00-22.30

«Circus Sokoro»
Εύα Τσαμπάση – κονφερανσιέ και Κλειώ Κιούλπαλη – κρυμμένη κάτω απ’ το τραπέζι.
Ένα θέαμα που θα ξαφνιάσει ευχάριστα μικρούς και μεγάλους. Ένα τσίρκο ψύλλων, μια μικρογραφία τσίρκου με ακροβάτες που εκτελούν ακροβατικά όλων των ειδών. Στην πραγματικότητα, οι ψύλλοι δεν υπάρχουν (μια πληροφορία που βεβαίως κρατάμε μυστική), κάτι που δικαιολογείται από το μικρό μέγεθός τους. Η εμψύχωση των αντικειμένων είναι αυτή που οδηγεί τους θεατές να φανταστούν και να πιστέψουν στην ύπαρξή τους.
ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΜΥΛΟΥ
Ώρα 12.00-12.30 & 19.00-19.30
«Γιοβάν»: Βufos Puppet Theater
Παράσταση δρόμου με μουσική ρεμπέτικη και μια κούκλα muppet με αρθρωτό σώμα τύπου μπουνράκου.
Ο Γιοβάν είναι ένας μικροκαμωμένος ρεμπέτης 52 εκατοστών, με παχύ μουστάκι και καφέ καπέλο. Λατρεύει το μπουζούκι του, τον γλυκό καφέ, την Τιτή και το κρασί. Τον προβληματίζουν οι δύο μαυροντυμένες φιγούρες που τον ακολουθούν σε κάθε του κίνηση και που όσα χρόνια και να τις αγνοεί παραμένουν κοντά του.Ξεσπάει για να διεκδικήσει την ελευθερία έκφρασής του.
ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΜΥΛΟΥ
Ώρα 20.30-21.00

Κυριακή 28 Μαΐου

«Κοσκινοαρμενίζοντας τη γη»: Κουκλοθέατρο Ανάποδα
Ένα έργο κούκλας και αντικειμένων, τέσσερις ιστορίες, τέσσερις τεχνικές αφήγησης, επιτραπέζιες κούκλες άμεσου χειρισμού, δυσδιάστατες φιγούρες, μάσκα και χειρονομία.
Εμπνευσμένο από τη nonsense ποίηση του Edward Lear. Ένα σύνολο από ά-νοητες διασκεδαστικές ρίμες που ανακατεύουν όλες μας τις αισθήσεις, τις κάνουν δείπνο με κιμά και φέτες κυδωνιού, τις τυλίγουν σε ροζ χαρτί, τις βάζουν σε πήλινο σκεύος και τις αφήνουν να ταξιδέψουν σε θάλασσες μακρινές και σε δεντροσκέπαστες ακτές, εκεί όπου φυτρώνουν τεράστιες κολοκυθιές και καρέκλες ξεχωριστές.
Ένα διασκεδαστικό ταξίδι στα μακρινά μέρη όπου ζουν οι μπερδεμένοι. Οι παράξενοι αυτοί ταξιδιώτες, γνωστοί ως Φυρδημιγδοί, δένουν το κόσκινό τους σε μακρινές ή κοντινές ακτές, μένουν ή ταξιδεύουν πηδώντας από τον ένα κόσμο στον άλλο, μέσα σε ένα παιχνίδι λέξεων, ρυθμών και εικόνων που τελειώνει μόνο όταν περάσουν 20 χρόνια!
ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ
Ώρα 11.30-12.00 & 12.30-13.00

«Γιοβάν»: Βufos Puppet Theater
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΥΚΛΑΣ
Ώρα 13.00- 13.30

«Μήπως κι εσύ τραγουδάς στο μπάνιο;»: Κουκλοθέατρο Skantzi
[Στο μπάνιο σου δεν σιγοτραγουδάς. Είτε είσαι ροκ σταρ ή ντίβα της όπερας. (Josh Groban)] Ο Λουίτζι τραγουδάει στο μπάνιο του. Μπορεί να τραγουδάς κι εσύ. Αλλά οι πετσέτες σου παίζουν βιολί; Τραγουδάνε; Η ντουζιέρα σου τραγουδάει; Υπέροχη συναυλία!… Υπέροχο μέγαρο όπερας!.. Μα . .τι πάρτι!
Αλλά στο μπάνιο συμβαίνουν και ατυχήματα…
ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ
Ώρα 18.30-19.00 & 19.30-20.00

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις