ΛΑΡΙΣΑ

Άμεση απόδοση των 91 οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών στη Λάρισα, ζήτησαν διαμαρτυρόμενοι δάσκαλοι

Με αίτημα την άμεση απόδοση από το υπουργείο Παιδείας των 91 οργανικών θέσεων που έχουν νομοθετηθεί για το νομό Λάρισας, μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Όπως τόνισε στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, “Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς των μη κοινών ειδικοτήτων με τη μη απόδοση οργανικών θέσεων. Η οριστική οργανική τοποθέτηση των εκπαιδευτικών, ικανοποιεί αφενός το δικαίωμα της εργασιακής ασφάλειάς τους και αφετέρου είναι προς το συμφέρον της δημόσιας εκπαίδευσης, γιατί αποτρέπεται η διαρκής αλλαγή ανά σχολικό έτος στον εκπαιδευτικό στις σχολικές μονάδες”.

Ο κ. Παπαποστόλου κάλεσε το υπουργείο “να αποδώσει άμεσα τις 99 οργανικές θέσεις που έχει νομοθετήσει στο νομό Λάρισας για τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων γιατί είναι προς το συμφέρον των μαθητών και της δημόσιας εκπαίδευσης”.

Ρεπορτάζ: Μαργιαλία Μαγιάκου / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις