ΛΑΡΙΣΑ

Θέματα ασφάλισης των αγροτών συζήτησε στον ΟΓΑ Λάρισας ο Παπαδόπουλος

Επίσκεψη στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Θεσσαλίας του ΟΓΑ, πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.Νίκος Παπαδόπουλος, όπου συνάντησε την Διευθύντρια κα. Διονυσία Κυριτσάκα και την Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτών ΕΦΚΑ κα.Κων/να Δάλλα.

Κατά την συνάντηση, ο κ.Παπαδόπουλος ενημερώθηκε από την Διεύθυνση για την λειτουργία και τις αρμοδιότητες του ΟΓΑ Θεσσαλίας, δεδομένου ότι από 1-1-2017 οι ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές αρμοδιότητες του ΟΓΑ έχουν μεταφερθεί στον ΕΦΚΑ, πράγμα που σημαίνει ότι οι αρμοδιότητες του περιφερειακού υποκαταστήματος του ΟΓΑ Θεσσαλίας, αφορούν πλέον στα οικογενειακά επιδόματα και στο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με βοηθήματα οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται και στα ΚΕΠ. Δημιουργείται έτσι μια ενιαία αρχή πληρωμής όλων των επιδομάτων.

Επίσης, η κα.Κυριτσάκα αναφέρθηκε τόσο στην ανάγκη στελέχωσης του υποκαταστήματος όσο και στην ανάγκη ενδυνάμωσης του θεσμού των ανταποκριτών του ΟΓΑ, έτσι ώστε να λειτουργεί με διαφορετικό και πάνω από όλα, αποτελεσματικό τρόπο. Στην συνέχεια, ενημέρωσε τον βουλευτή ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, το Τμήμα Ενδίκων Μέσων θα μεταφέρει τις αρμοδιότητες του και στο υποκατ/μα ΟΓΑ Θεσσαλίας με σκοπό την αποφυγή των μετακινήσεων των πολιτών στην Αθήνα για διευθέτηση των υποθέσεων τους.

Ο κ.Παπαδόπουλος, αφού ευχαρίστησε την κα.Κυριτσάκα και την κα.Δάλλα για την ενημέρωση, εξέφρασε την επιθυμία του για πλήρη επίγνωση των προβλημάτων του υποκ/τος ΟΓΑ Θεσσαλίας, ιδιαίτερα αυτήν την μεταβατική περίοδο, με στόχο την συμβολή του την επίλυσή τους, σε συνεργασία πάντα με τα αρμόδια υπουργεία. Ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Ενιαία Αρχή Διαχείρισης και Απονομής Προνοιακών Επιδομάτων θα υποστηριχθεί από το τμήμα του ΟΓΑ που δεν ενσωματώθηκε στον ΕΦΚΑ, το οποίο διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην απόδοση προνοιακών επιδομάτων.

Επιπρόσθετα, τόνισε την ιδιαίτερη συμβολή της δημιουργίας Ενιαίας Αρχής Διαχείρισης και Απονομής των Προνοιακών Επιδομάτων στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς τα προνοιακά επιδόματα θα απονέμονται πλέον με ενιαίο τρόπο, απόλυτα διαφανή και αντικειμενικό έτσι ώστε όλοι οι δικαιούχοι του ιδίου προνοιακού επιδόματος να πληρώνονται ταυτόχρονα και ει δυνατόν σε μηνιαία βάση, βάζοντας τέλος την αγωνία και ταλαιπωρία του πολίτη για το πότε θα καταφέρει πάρει το επίδομα του, που έχει εγκριθεί και εκτός αυτού, να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις σε υπηρεσίες και φορείς, συνυπολογίζοντας την μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών.

Τέλος, και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι οι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι του οργανισμού, οφείλουν να είναι οπλισμένοι με υπομονή και σωστή ενημέρωση, έτσι ώστε να καταστεί ακόμα καλύτερη και δυνατή η συνεργασία και η άμεση ανταπόκριση του οργανισμού στα ζητήματα που ανακύπτουν.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις