ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

“Πνίγηκαν” χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στους δήμους Φαρσάλων και Κιλελέρ – Δείτε φωτογραφίες

Λίγα λεπτά έντονης βροχής που συνοδεύτηκε κατά περιοχές και από χαλάζι σε μέγεθος στραγαλιού, ήταν αρκετά ώστε να πλημμυρίσουν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το ρεπορτάζ του onlarissa.gr, το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως σε περιοχές του δήμου Κιλελέρ (Χάλκη, Νίκαια, Νέο Περιβόλι, Μοσχοχώρι, Άγιοι Ανάργυροι, Ζάππειο, Χαρά κ.α.) και σε μεγάλο τμήμα της επαρχίας Φαρσάλων.

Οι καλλιέργειες που έχουν πληγεί είναι βιομηχανική ντομάτα, ρεβίθια, φασόλια, φακή, ενώ μεγάλη ζημιά υπέστησαν και τα σιτηρά και ειδικά το κριθάρι που βρίσκεται σχεδόν στο στάδιο του αλωνισμού.

Την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ για τις εκτιμήσεις ζήτησε μιλώντας στο onlarissa.gr ο υπεύθυνος της ομάδας βιομηχανικής τομάτας του Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών από τη Χάλκη κ. Παναγιώτης Καλογιάννης.

“Εργαζόμαστε όλο το χρόνο και τώρα που πλησιάζει ο καιρός να απολαύσουμε τους κόπους μας καταστρεφόμαστε. Από την άλλη είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουν με συνέπεια τα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ για να μας πληρώνει μετά από έναν χρόνο κι άμα. Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση” σχολίασε στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών κ. Χρήστος Σιδερόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες από τις καταστροφές:

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις