ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μπαζάρ στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης!

Το Πωλητήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα λειτουργεί από το 2003, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αίθριο του ισογείου. Η λειτουργία του Πωλητηρίου συνδράμει στο πολύπλευρο έργο της Πινακοθήκης σχετικά με την ανάδειξη των εικαστικών τεχνών στην πόλη μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, με τη διάδοση «μουσειακών» αντικειμένων και αντικειμένων τέχνης. Ταυτόχρονα συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση του μουσείου, τα έσοδα του οποίου καλύπτουν μέρος του προϋπολογισμού του.

Από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί Bazaar βιβλίων, επιλεγμένων εικαστικών αντικειμένων και κοσμημάτων του Πωλητηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.

Κατάλογοι εκθέσεων, ξεχωριστές εκδόσεις και βιβλία σχετικά με τη Ζωγραφική, τη Γλυπτική, τη Χαρακτική, την Αρχιτεκτονική και τη Φωτογραφία θα πωλούνται κατά τη διάρκεια του Bazaar. Βιβλία – κατάλογοι λ.χ. της Εθνικής Πινακοθήκης, της Πινακοθήκης Αβέρωφ, του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη, του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας κ.ά., λευκώματα σχετικά με τον βίο και το έργο σπουδαίων Ελλήνων ζωγράφων και ιδιαίτεροι τίτλοι διατίθενται με έκπτωση.

Ο επισκέπτης μπορεί, επίσης, να βρει αναπαραγωγές έργων και αντιπροσωπευτικά δείγματα με διαχρονική αξία από την Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα, κάρτες, ιδιαίτερα αντικείμενα, ξεχωριστά είδη δώρων και δώρα για ειδικές περιστάσεις (για γάμους, για το γραφείο, το ιατρείο, το σπίτι κτλ) με την υπογραφή της Πινακοθήκης. Ακόμη, αντικείμενα μουσείων, όπως από το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Ίδρυμα Γουλανδρή κ.ά. υπάρχουν στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης.

Εμπνευσμένες δημιουργίες, όπως λ.χ. από τον εικαστικό Κ. Σπυρόπουλο (μικρογλυπτά και πίνακες μικρών διαστάσεων, ρολόγια, μπρελόκ κλπ) διατίθενται προς πώληση. Παιδικά βιβλία και παζλ σχετικά με τα εικαστικά πωλούνται, ικανοποιώντας τις ανάγκες των μικρών φίλων της Πινακοθήκης και ενθαρρύνοντας την εξοικείωσή τους με την τέχνη. Τέλος, διαλεχτά κοσμήματα – μικρά αριστουργήματα από τη σχεδιάστρια Παρασκευή Δαλάκα, την Αλεξάνδρα Τσουκαλά, την Εύα Βούλγαρη και άλλους παλιούς και νέους δημιουργούς, διατίθενται από το Πωλητήριο της Πινακοθήκης.

Τα αντικείμενα του Πωλητηρίου καταλήγουν στον φιλότεχνο επισκέπτη σε συσκευασίες που φέρουν την υπογραφή της Πινακοθήκης και ολοκληρώνουν την υποστήριξη του κάθε αντικειμένου.

Διάρκεια Bazaar από 1 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου.

Ώρες λειτουργίας Πωλητηρίου κατά το Bazaar:

Από 1 Ιουνίου έως 11 Ιουνίου Δευτέρα κλειστά, Τρίτη-Παρασκευή 10:00-14:00, 18:00-20:30, Σάββατο 10:00-14:00.

Από 12 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου, Δευτέρα 10:00-14:00, Τρίτη έως Παρασκευή 10:00-14:00, 18:00-20:30.

Τηλέφωνο: 2410616266 (κ. Κωσταρέλλου).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις