ΛΑΡΙΣΑ

Εγκαίνια εκδηλώσεων για το Άγιον Όρος

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 22/5/2017 το τετραήμερο των εκδηλώσεων για το Άγιον Όρος που συνδιοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου και το Βιβλιοπωλείο Άνεμος, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Μετά τον αγιασμό που τέλεσε εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Αχιλλίου π. Ραφαήλ Ευαγγέλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου Νίκος Ράπτης χαιρέτισε το πολυπληθές κοινό και παρουσίασε τους ομιλητές της πρώτης εκδήλωσης. Ο δεκάχρονος μαθητής του Δημοτικού Μ. Ράπτου Θεόδωρος Ξηρομερίτης και ο… αρκετά μεγαλύτερος διακεκριμένος θεολόγος της πόλης μας Βασίλης Στεργιούλης, που επισκέπτεται το Περιβόλι της Παναγίας από τη δεκαετία του ’60, παρουσίασαν το δικό τους Όρος ο καθένας, από οπτικές που τις χωρίζουν οι δεκαετίες αλλά τις ενώνει η αγάπη για την εκκλησία και ο απεριόριστος σεβασμός στην μοναστική πολιτεία.

Παράλληλα εγκαινιάστηκαν η έκθεση φωτογραφίας των Θεόδωρου και Μάριου Ξηρομερίτη και βιβλίου για το Άγιον Όρος, που επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Ιωαννίδης του βιβλιοπωλείου Άνεμος. Οι δύο εκθέσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν έως και την Πέμπτη 25/6/2017, από τις 7:30 έως και τις 10 μ.μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις