ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Προκατακλυσμιαίος Χιμαιρικός πρωτόκοσμος» – Έκθεση ζωγραφικής και φυσικών απολιθωμάτων

Μία μικτή έκθεση ζωγραφικής και φυσικής ιστορίας υπέρ-πρώιμης γεωλογικής περιόδου, του Νίκου Φακή, με τίτλο «Προκατακλυσμιαίος Χιμαιρικός πρωτόκοσμος», θα πραγματοποιηθεί στο Μύλο του Παππά (κεντρικό κτήριο – ισόγειο) σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 και ώρα 19:30 και θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου, με ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα -Σάββατο 10:00 – 22:00, την Κυριακή κλειστά.

Η έκθεση περιλαμβάνει απολιθώματα, ζωγραφική και φωτογραφίες, από τον Αρχέγονο εξωσκελετικό και σύμμικτο Χιμαιρικό κόσμο της πρώτης δημιουργίας, που έμοιαζε κάπως με το δικό μας κόσμο, αλλά ήταν τελείως διαφορετικός από ό,τι είναι σήμερα. Λέγεται ότι εκείνος ο κόσμος, τελείωσε με τον παγκόσμιο κατακλυσμό του Νώε. Λείψανα και μαρτυρίες εκείνου του πρώτου κόσμου, βρίσκονται σε αυτήν την έκθεση, όπως ο Κερασφόρος Πρωτάνθρωπος, η Φυσική Σφίγγα, η εξαπτέρυγη Χίμαιρα, και το πετρωμένο κεφάλι της Γοργούς.

Ο Νίκος Φακής γεννήθηκε στην Κρανέα Ελασσόνας και κατοικεί στη Φαλάνη.
Διδάχθηκε σχέδιο και ζωγραφική διά αλληλογραφίας από το Ινστιτούτο ΚΛΙΜΕΝΣ, και φωτογραφία από την ABC. Πρακτική έκανε στο Ελεύθερο Εργαστήρι της Δημοτικής Πινακοθήκης με δασκάλους τον Κλεάνθη Χατζηνίκο, τη Τζένη Μπαμπαλή και τον Ανδρέα Γιαννούτσο.
Στον Δήμο Αμπελώνα, έκανε πρακτική αντιγραφής κλασικών και ιμπρεσιονιστών με τον Μανώλη Κοτρώνη.
Ζωγράφισε και ζωγραφίζει δικά του έργα και αντιγραφές μεγάλων ζωγράφων, με λάδι, τοπία, θαλασσογραφίες, άνθη, νεκρή φύση, γυμνά, πορτρέτα και φανταστικά θέματα.
Έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε μερικές ομαδικές.
Το 2000, ανακάλυψε τα επιφανειακά απολιθώματα της Κρανιάς. Πρόκειται για σύμμικτους εξωσκελετικούς χιμαιρικούς αρχέγονους οργανισμούς και συμπλέγματα αυτών.
Επιθυμία του είναι, τα σύμμικτα εξωσκελετικά ανθρωπόμορφα και χιμαιρικά απολιθώματα της Κρανιάς, να τα προσέξει η Πολιτεία, και να πάρουν τη θέση που τους αρμόζει στον πολιτισμικό και πολιτιστικό χώρο.
Στο εργαστήρι του στη Φαλάνη, υπάρχει διαθέσιμη μόνιμη έκθεση ζωγραφικών έργων και μικρή συλλογή επιφανειακών απολιθωμάτων

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις