ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικοχορευτικό Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ από τη Μητρόπολη Λάρισας, το δήμο και τη ΔΕΗ

Το πολιτιστικό κέντρο Δ.Ε.Η. Λάρισας ιδρύθηκε το 1989 και απαρτίζεται κυρίως από εργαζόμενους, αλλά και συνταξιούχους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η.

Σκοπός του, είναι η σύσφιξη των σχέσεων και η καλλιέργεια της επικοινωνίας μεταξύ των μελών του.

Στα πλαίσια αυτής της λειτουργίας του το πολιτιστικό κέντρο γίνεται ο συνδετικός κρίκος των μελών του με την κοινωνία της Λάρισας, προσπαθεί να συντηρεί ήθη και έθιμα της παράδοσής μας, να προσφέρει πρότυπα για μίμηση και να ενισχύει το πνεύμα της συλλογικότητας και της συνεργασίας.

Όμως, ένα πολιτιστικό κέντρο έχει ως κύριο στόχο και την προσφορά στην κοινωνία της πόλης μέσα από εθελοντικές δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Για τον λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Κέντρου αποφάσισαν ώστε η πρώτη μεγάλη διοργάνωση του νεοσύστατου τμήματος παραδοσιακού τραγουδιού να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και όλα τα έσοδά της να διατεθούν στο «Κρίκκειο» Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Έτσι «γεννήθηκε» το πρώτο Πανελλήνιο Μουσικοχορευτικό Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου, στις 8:30΄ το απόγευμα, στην αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης, τον Δήμο Λαρισαίων και τη Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Το τμήμα παραδοσιακού τραγουδιού του πολιτιστικού κέντρου της ΔΕΗ, με μουσικό υπεύθυνο και καθοδηγητής τον καθηγητή παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής κ. Γεώργιο Τερζούδη, απαρτίζεται από μέλη του κέντρου, αλλά παραμένει ανοιχτό και σε κάθε πολίτη, κάθε ηλικίας, που τον ενδιαφέρει η ενασχόληση με την ελληνική μουσική παράδοση.

Στο νέο αυτό τμήμα ενσωματώθηκε και μια μουσόφιλη παρέα γυναικών από τη Χάλκη Λάρισας, που διαθέτει αντίστοιχο μεράκι και μεγάλη αγάπη για την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας. Φιλοδοξία τους είναι να παρουσιάσουν στο κοινό της πόλης μας μία όμορφη εκδήλωση, αλλά και να προσφέρουν ενίσχυση σε ένα ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, το οποίο, μέσα σε δύσκολες εποχές, αποτελεί έναν φάρο φιλανθρωπίας και αποκούμπι για νέα κορίτσια, που περνούν δύσκολες στιγμές. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή θα είναι και το Μουσικό Εργαστήρι Σοχού Θες/νίκης συμμετέχοντας με το τμήμα χορωδίας, η χορευτική ομάδα γυναικών Τρικάλων του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων Δ.Ε.Η. και . το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού – Αθλητικού Κέντρου Δ.Ε.Η. Θεσ/νίκης.

Αξίζει με την παρουσία μας να τιμήσουμε την διοργάνωση αυτή, απολαμβάνοντας τη μουσική παράδοση αλλά και τους χορούς του τόπου μας, την οποία υπηρετούν οι Χορωδίες και τα Χορευτικά που θα λάβουν μέρος σε αυτό το Μουσικοχορευτικό Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ, αλλά και να ενισχύσουμε το Κρίκκειο Ορφανοτροφείο Θηλέων της πόλης μας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις