ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Οι Πολωνοί τουρίστες ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών φέτος στον Αγιόκαμπο

Σε υψηλό επίπεδο κυμαίνονται στην παρούσα περίοδο οι κρατήσεις σε καταλύματα της παραλιακής ακτογραμμής του δήμου Αγιάς, γεννώντας προσδοκίες για μία σαφώς καλύτερη οικονομικά χρονιά, από πέρυσι.

Ο λόγος της ανόδου είναι κυρίως η σημαντική αύξηση των παραθεριστών από την Πολωνία, η οποία φαίνεται πως κάθε χρόνο να “ψηφίζει” ολοένα και περισσότερο τα παράλια του δήμου Αγιάς.

Όπως εξήγησε στο onlarissa.gr ο δήμαρχος της περιοχής κ. Αντώνης Γκουντάρας “φέτος αναμένονται πολύ περισσότεροι Πολωνοί, αλλά και Τσέχοι και Σέρβοι καθώς και Γερμανοί. Το ενδιαφέρον όμως είναι πως πολλοί από αυτούς σχεδιάζουν τις διακοπές τους εκτός τουριστικών γραφείων, καθώς έχουν δημιουργηθεί σχέσεις και φιλίες με την περιοχή”.

Ενθαρρυντικά είναι και τα στοιχεία στο επιχειρείν της παραλιακής, αφού σύμφωνα με τον κ. Γκουντάρα φέτος όχι μόνον δε θα υπάρξει επιχείρηση που δε θα λειτουργήσει, αλλά ήδη ετοιμάζονται νέες επενδύσεις, κυρίως στον τομέα της εστίασης και του καφέ.

Από πλευράς δήμου Αγιάς πάντως, η κατάσταση στις υποδομές θα είναι σαφώς καλύτερη καθώς με τις γεωτρήσεις στην περιοχή του Ρακοπόταμου, λύθηκε το χρόνιο πρόβλημα της ποσότητας αλλά και της ποιότητας του πόσιμου νερού.

Μοναδικό “αγκάθι” το εν εξελίξει έργο στην παραλιακή οδό, όπου μετά το αποχετευτικό, σειρά τώρα έχουν τα φρεάτια. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα χρειαστεί ακόμη χρόνος για να μπορέσει ο δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να προχωρήσει στην ανακατασκευή του καταπονημένου από τα αλλεπάλληλα έργα, οδοστρώματος.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις