ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Δημοπρατείται μέσα στο καλοκαίρι ο πλήρης κόμβος στη Ραψάνη!

Υποσχέσεις για σημαντικές και άμεσες εξελίξεις σε ένα μείζον αίτημα των τοπικών κοινωνιών στα παράλια της Λάρισας φαίνεται πως έχουν λάβει Λαρισαίοι αυτοδιοικητικοί για την ολοκλήρωση του κόμβου της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος Πυργετού – Ραψάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, η μελέτη που έχει ανατεθεί για εκπόνηση από το υπουργείο Υποδομών στην εταιρεία “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.” βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και υπάρχει πληροφόρηση πως θα παραδοθεί στα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Αυτή η εξέλιξη κάνει τα στελέχη του υπουργείου να αισιοδοξούν συνομιλώντας με Λαρισαίους αυτοδιοικητικούς, πως εντός του καλοκαιριού, (ακόμη και εντός του Ιουνίου) θα εγκριθούν τα τεύχη δημοπράτησης για να προχωρήσει άμεσα το έργο.

Υπενθυμίζεται πως τμήμα των παραλίων στην περιοχή της κοιλάδας των Τεμπών πλέον δεν είναι άμεσα προσβάσιμα από Θεσσαλονίκη, μετά την παράδοση προς χρήση του νέου τμήματος Ευαγγελισμού – Σκοτίνας, καθώς ο επισκέπτης είτε πρέπει να βγαίνει από την εθνική στον Πλαταμώνα και να προσεγγίζει τα παράλια από τον παραλιακό δρόμο, είτε να περνά τις νέες σήραγγες, να βγαίνει στην έξοδο του Ευαγγελισμού και από εκεί να προσεγγίζει την περιοχή μέσα από τον παλιό δρόμο των Τεμπών!

Ήδη συγκροτημένα μέσω της Παλλαρισαϊκής Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, έχει κατατεθεί εξώδικη πρόσκληση προς την παραχωρησιούχο εταιρεία, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας κ. Ηλία Τσέλιγκα, καθώς και τους δήμους Τεμπών και Αγιάς.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες μιλούν για απομόνωση αλλά και οικονομική ζημία αφού επικαλούνται μπαράζ ακυρώσεων για το καλοκαίρι στα καταλύματα τους. Για το λόγο αυτό προαναγγέλλουν ακόμη και αγωγές αποζημίωσης.

Σημειώνεται τέλος πως για το θέμα έχουν καταθέσει στη βουλή σχετικές ερωτήσεις, η πλειοψηφία των Λαρισαίων βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες