ΛΑΡΙΣΑ

Πορεία Ειρήνης την ερχόμενη Κυριακή στη Λάρισα

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)– Γραμματεία Λάρισας ανακοίνωσαν Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 7 Μάη 2017 στην Λάρισα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) Γραμματεία Λάρισας, σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 7 Μάη 2017, για να καταδικάσουμε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη ΣΥΡΙΑ, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της Ελλάδας και το κλείσιμο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών βάσεων. Η εκκίνηση της οποίας θα γίνει στις 6:00 το απόγευμα από το Μεζούρλο Νεάπολη και η κατάληξη της θα είναι στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Μπροστά στον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου βρίσκονται για άλλη μια φορά οι λαοί του κόσμου με τη δίνη των πολεμικών συγκρούσεων να μεγαλώνει και να πλησιάζει απειλητικά στην περιοχή μας. Η καπιταλιστική κρίση παρατείνεται, βαθαίνει και επεκτείνεται. Η αλματώδης αύξηση των στρατιωτικών εξοπλισμών, σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνει το μέγεθος των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και την προοπτική επίλυσης των διαφορών με νέες επεμβάσεις και πολέμους.
Από την Ευρασία μέχρι τη Μ. Ανατολή, από την Αφρική και τον Ειρηνικό μέχρι την Αρκτική οι περιοχές ενεργειακών κοιτασμάτων, οι δρόμοι μεταφοράς ενεργειακών πόρων, οι χερσαίοι και θαλάσσιοι διάδρομοι μεταφοράς εμπορευμάτων, αποτελούν αντικείμενο θανάσιμης διαπάλης ανάμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.
Ο ενεργειακός χάρτης του πλανήτη, έτσι όπως διαμορφώνεται με τον εντοπισμό νέων κοιτασμάτων και με την εξέλιξη των τεχνολογιών εξόρυξης,
βρίσκεται σε συνάφεια με τις περιοχές συγκέντρωσης βαρέων οπλικών συστημάτων και στρατιωτικών δυνάμεων ενώ αντιστοιχεί ακριβέστερα με τα θέατρα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και τις σχεδιαζόμενες επεμβάσεις.
Όσον αφορά το ύψος των δαπανών, σε παγκόσμιο επίπεδο, παρατηρείται αύξηση για την περίοδο 2012 – 2016 κατά 8,4% σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία γεγονός που αποδεικνύει, και αυτό, την όξυνση των ανταγωνισμών σε συνθήκες κρίσης και επιβεβαιώνει ότι η ιμπεριαλιστική «ειρήνη» προετοιμάζει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Η σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις Βρυξέλες αποφάσισε την προώθηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Βαρσοβίας και την ενίσχυση της δράσης σε όλα τα μέτωπα. Επιβεβαιώθηκε ότι η Νατοϊκή δύναμη στο Αιγαίο θα παραμείνει και σε συνδυασμό με τη χρήση των βάσεων και των στρατηγείων που βρίσκονται στη χώρα μας θα αξιοποιηθεί στις σχεδιαζόμενες επεμβάσεις. Παράλληλα παρατηρείται στη λεκάνη της κεντρικής και Αν. Μεσογείου πρωτοφανής συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις και συμμαχίες.
Η Ελλάδα ακόμη και σε συνθήκες εκτεταμένης φτωχοποίησης και ανεργίας εξακολουθεί να κατέχει θλιβερή πρωτιά καθώς εκπληρώνει με συνέπεια το Νατοϊκό στόχο του 2% του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες. Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που κυβέρνηση, κεφάλαιο κα ΕΕ ετοιμάζουν να φορτώσουν στο λαό τα νέα βάρη σε όφελος της πλουτοκρατίας. Προαναγγέλλεται επιπλέον εξοπλισμό πρόγραμμα 4 δις ευρώ όταν δεν παίρνει η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων ούτε τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας.
Τα επιχειρήματα ότι η συμμετοχή στις ευρωνατοϊκές συμμαχίες και η απόκτηση περισσότερων οπλικών συστημάτων θωρακίζουν την άμυνα της χώρας είναι διάτρητα όπως και τα σύνορα που αμφισβητούνται και παραβιάζονται καθημερινά από την τουρκική αστική τάξη που γίνεται όλο και πιο επιθετική. Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική αστική τάξη προσπαθεί να εξασφαλίσει προνομιακή θέση στη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών, τους δρόμους ενέργειας της περιοχής, να διαφυλάξει και να επεκτείνει την οικονομική διείσδυση που έχει επιτύχει στις αγορές του εξωτερικού.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, αφενός μεν προωθεί συστηματικά τα συμφέροντα των μονοπωλίων, αφετέρου καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού για τις εξελίξεις την ίδια στιγμή που γίνεται ανοιχτά λόγος για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα να εκφράζει την «ανησυχία» του και να μας καθησυχάζει (!!) αναφέροντας ότι «έχουμε εμπλακεί στενά, και εμείς και η πρεσβεία μας στην Άγκυρα».
Όλα τα παραπάνω συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα μέσα στον κυκεώνα των όλο και πιο σφοδρών ανταγωνισμών ιμπεριαλιστικών ενώσεων και κρατών. Αποτελούν κίνδυνο για τον ελληνικό λαό και για τους λαούς της περιοχής. Θα επιδεινώσουν την κατάσταση σε όλους τους τομείς.
Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα παραμένει επίκαιρο το κάλεσμα του αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος, της ΕΕΔΥΕ, προς τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία. Είναι μαχητικό προσκλητήριο συσπείρωσης και μαζικής δράσης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της αστικής τάξης, της κυβέρνησης, των κομμάτων του κεφαλαίου, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της φτώχιας και της ανεργίας.
Το προηγούμενο διάστημα οι επιτροπές ειρήνης συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του ταξικού – εργατικού κινήματος, στήριξαν τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών και των μαθητών, ενίσχυσαν κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Σήμερα συνεχίζουν αυτή την προσπάθεια και παράλληλα δίνουν όλες τους τις δυνάμεις συμβάλλοντας στην ενημέρωση και κινητοποίηση του λαού σε μια περίοδο που απαιτείται επαγρύπνηση και ετοιμότητα δράσης.
Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης στης Βρυξέλες 24,25 Μαϊου κατά την σύνοδο του ΝΑΤΟ, και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Σούδα Κρήτης 27,28 Μαϊου για της εξελίξεις στην περιοχή μας.
Καταγγέλλουμε την εγκληματική πολιτική που θέτει σε θανάσιμους κινδύνους το λαό μας και τους λαούς της περιοχής
Απαιτείται επαγρύπνηση-οργάνωση-προετοιμασία του λαού
Αγωνιστική εναντίωση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια
Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
Να κλείσουν οι Ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία
Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ με το λαό μας νοικοκύρη στον τόπο του”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις