ΕΛΛΑΔΑ

Bloomberg: Εκτακτο EuroWorking Group για τη συμφωνία Αθήνας – τρόικας

Η συμφωνία της Αθήνας με τους πιστωτές για τις μεταρρυθμίσεις, καθώς και τα επόμενα βήματα στο ελληνικό πρόγραμμα, θα βρεθούν στο επίκεντρο ειδικής συνεδρίασης του EuroWorking Group σήμερα Πέμπτη, 4 Μαΐου, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.
Αυτό σημαίνει ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες ώστε να κλείσει η αξιολόγηση στις 22 Μαίου και να μην υπάρξει νέα καθυστέρηση για το επόμενο Eurogroup του Ιουνίου.

Εκτιμάται πως θα εστιάσουν στη λίστα με τα προαπαιτούμενα που είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν από την ελληνική πλευρά πριν από το Eurogroup της 22ας Μαΐου, καθώς και μετά από αυτό, αλλά και στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν οι Ευρωπαίοι προκειμένου να δρομολογηθούν οι αποφάσεις για την ελάφρυνση χρέους και τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα πρέπει να σημειώνει η Ελλάδα μεσοπρόθεσμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να ενημερώσει το EuroWorking Group για τα επόμενα βήματα που σχετίζονται με τη νομοθέτηση της συμφωνίας και να εστιάσει στην ανάγκη άμεσης λήψης των αποφάσεων που θα επιτρέψουν το ΔΝΤ να μετάσχει στο πρόγραμμα και στην ΕΚΤ να συμπεριλάβει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής της χαλάρωσης.

newsit.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις