ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καταδικάστηκε για την επίθεση του σκύλου του σε 5χρονο

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν Βολιώτη κάτοχο σκύλου, τον οποίο έκρινε ένοχο για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο.

Στον καταδικασθέντα δόθηκε η δυνατότητα, η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Η υπόθεση αφορούσε την επίθεση που φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να είχε κάνει ο σκύλος, ιδιοκτησίας του Βολιώτη, στις 16 Ιουλίου 2013 σε 5χρονο τότε αγοράκι, σε κεντρικό σημείο της Ν. Ιωνίας, προκαλώντας του τραύματα.
Η επίθεση είχε γίνει στις 11.30’ το πρωί, όταν ο κάτοχος του σκύλου τον είχε βγάλει από το πορτ μπαγκάζ του ΙΧ αυτοκινήτου του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τα όσα ακούστηκαν χθες στην ακροαματική διαδικασία, επρόκειτο για έναν μεγαλόσωμο σκύλο, γερμανικό ποιμενικό, που δεν έφερε φίμωτρο και δεν ήταν δεμένος με λουρί, που φέρεται να είχε ορμήσει στον 5χρονο, σε κοινόχρηστο χώρο, να τον είχε ρίξει στο έδαφος και να τον δάγκωσε στην πλάτη, προκαλώντας του θλαστικά τραύματα στην ωμοπλάτη.
Ο κατηγορούμενος, που ήταν απών, εκπροσωπήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης.
Σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012, άρθρο 5, «Υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς», ο κάτοχος του ζώου συντροφιάς ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημιά, που προκαλείται από το ζώο, σύμφωνα με το άρθρο 924 Α.Κ. 3. Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) Μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό, β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από τον χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις