ΛΑΡΙΣΑ

“Δώστε στη δημοσιότητα τη Σύμβαση με FRAPORT για αεροδρόμια!”

 

Να καταθέσουν επιτέλους στη Βουλή τη Σύμβαση «του Ελληνικού Δημοσίου με την FRAPORT GREECE για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας στα περιφερειακά αεροδρόμια» ζητά με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.
Αφορμή για την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων αποτέλεσαν οι «καταγγελίες» εκπροσώπων των πυροσβεστών, «αλλά και αποκαλυπτικά δημοσιεύματα που αποδεικνύουν ότι διαβιούν σε απαράδεκτες συνθήκες», οι τοποθετημένοι στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιφερειακών αεροδρομίων, «ενώ αγνοούν και τους ακριβείς όρους και το πλαίσιο της εργασίας τους».
Ο κ. Χαρακόπουλος υπενθυμίζει ότι «με ερώτηση που είχαμε απευθύνει προς τον υπουργό Εσωτερικών από τις 28.03.2017 ζητούσαμε, μεταξύ άλλων, να πληροφορηθούμε πότε επιτέλους θα δημοσιοποιηθεί η Σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία FRAPORT GREECE που διαχειρίζεται πλέον τα περιφερειακά αεροδρόμια για 40 έτη, και η οποία καθορίζει τους όρους παροχής υπηρεσιών στον τομέα της πυρασφάλειας. Δυστυχώς, στην απάντηση που λάβαμε από τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, δεν γίνεται καμία αναφορά στην εν λόγω Σύμβαση, παρά το γεγονός ότι τα αεροδρόμια ήδη παραδόθηκαν στην εταιρεία FRAPORT GREECE, και οι πυροσβέστες έχουν ήδη μετακινηθεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των αεροδρομίων».
Στο κείμενο της ΑΚΕ επισημαίνεται επίσης ότι «ανάλογο αίτημα, διατύπωσε, με σχετική επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ), ζητώντας να της κοινοποιηθεί αντίγραφο της συμβάσεως». Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Χαρακόπουλος «και σ’ αυτό το αίτημα ο αρμόδιος υπουργός απαξίωσε να απαντήσει».
.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις