ΛΑΡΙΣΑ

Συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» με ανακοίνωσή της “καλεί τους συναδέλφους εμπόρους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους – επαγγελματίες σε αγωνιστική ετοιμότητα, με πρώτη δυναμική απάντηση το αγωνιστικό «παρών» στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ, στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία (Προσυγκέντρωση στις 9:30πμ στο επιμελητήριο).

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκλεισε τη διαπραγμάτευση με ΕΕ και ΔΝΤ και είναι έτοιμη να φέρει για ψήφιση το επικαιροποιημένο 4ο μνημόνιο. Τα νέα βάρβαρα μέτρα που παρουσίασε (μείωση αφορολόγητου, νέα περικοπή συντάξεων, αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων κλπ.) είναι κομμένα και ραμμένα στην ανάκαμψη της κερδοφορίας των ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων.

Την ίδια ώρα, με θράσος επιχειρεί να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα με τα περιβόητα αντίμετρα, όταν μόνο από την ένταση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για χρέη το τελευταίο διάστημα έχει φέρει χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους σε αδιέξοδο. Ήδη έχουν γίνει 873.049 κατασχέσεις από το Δημόσιο και 1.650.000 φορολογούμενοι απειλούνται άμεσα με κατασχέσεις.

Με τη νέα συμφωνία, φέρνει νόμο για την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ικανοποιώντας τις χρόνιες απαιτήσεις των πολυκαταστημάτων, των Super Markets και των εμπορικών αλυσίδων. Αντικειμενικά με αυτόν τον τρόπο τους διευκολύνουν να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην αγορά σε βάρος χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων που δεν θα αντέξουν τον άνισο ανταγωνισμό και τη φυσική εξόντωση και θα οδηγηθούν στο μαρασμό και στο λουκέτο. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων και την απλήρωτη δουλειά.

Καλούμε τους συναδέλφους του Εμπορικού Συλλόγου σε αγωνιστική ετοιμότητα. Απέναντι στη νέα επίθεση κυβέρνησης – μονοπωλίων οργανώνουμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους, ξεπερνώντας την συμβιβασμένη πλειοψηφία που καλλιεργεί τη μοιρολατρία και τις «λύσεις» των δικαστικών αιθουσών. Η στάση αυτή της πλειοψηφίας του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)αποτυπώνει πλήρως και τις διαθέσεις της για συμβιβασμούς και λύσεις του «μικρότερου κακού», που μας οδήγησαν αρχικά στην απελευθέρωση των 7 Κυριακών και τώρα στην πλήρη των 52. Αντί να ενημερώσουν τους συναδέλφους και να καλλιεργήσουν κλίμα αγωνιστικής ετοιμότητας, παραπέμπουν στους «αγώνες» των δικαστηρίων και της νομικής διεξόδου, καθώς απεχθάνονται τη γραμμή της σύγκρουσης και ρήξης μ’ αυτή την πολιτική, αλλά και του συντονισμένου αγώνα με τους εργαζόμενους ενάντια στα μονοπώλια, την Ε.Ε. και τους πολιτικούς τους υπηρέτες. Εξάλλου το γεγονός ότι με βάση τα παραπάνω οι εκπρόσωποί τους στην ΕΣΣΕ δέχτηκαν την απελευθέρωση των 7 Κυριακών, αποδυκνύει ότι αυτή η γραμμή πάλης δεν δίνει καμιά λύση και προοπτική απέναντι στην συντονισμένη επίθεση που δέχονται από κυβέρνηση, μονοπωλιακούς ομίλους και Ε.Ε. οι χιλιάδες των μικρών αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων. Αντίθετα οδηγεί την συντριπτική πλειοψηφία σε νέες απώλειες και σε αφανισμό .

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, πιο μαχητικά.

Με κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα τη μέρα κατάθεσης των νέων μέτρων στη Βουλή”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις