ΛΑΡΙΣΑ

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση Νασιακόπουλου – Αντωνίου για τη δημόσια υγεία στο δήμο Κιλελέρ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Κιλελέρ με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος επισκέφθηκε τον Διοικητή Νέστωρα Αντωνίου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συνομολογήθηκε το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο και την 5η ΥΠΕ. Ο δήμαρχος παρέδωσε στον διοικητή μια λίστα από αιτήματα που συγκεντρώθηκαν ύστερα από επιστάμενες συζητήσεις, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, με τους ιατρούς των περιφερειακών ιατρείων του Δήμου.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την περαιτέρω οργάνωση και λειτουργία των ιατρείων αλλά και την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο κ. Αντωνίου δήλωσε ότι τα δίκαια αιτήματα θα εξεταστούν και σύντομα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες του Δήμου τα περιφερειακά ιατρεία.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα και η πρόοδος των εργασιών του περιφερειακού ιατρείου Αρμενίου και συμφωνήθηκε η επιτόπου επιστασία των εργασιών από το δήμαρχο και τον διοικητή η οποία πραγματοποιήθηκε τις επόμενες μέρες. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο ιατρείο δόθηκε η δυνατότητα να πιστοποιηθεί ο ταχύς ρυθμός των εργασιών αλλά και η μεγάλη σημασία του έργου το οποίο βρίσκεται πλέον στη φάση της αποπεράτωσης και σύντομα θα παραδοθεί προς χρήση στην 5η ΥΠΕ.

Οι εργασίες που εκτελέστηκαν αφορούσαν στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ώστε να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα και η ασφαλής επίσκεψη των ασθενών και των συνοδών τους στο  χώρο του ιατρείου. Εκτελέστηκαν  επίσης οικοδομικές εργασίες (επένδυση ράμπας, σκάλας και υπογείου με μάρμαρα και πλακίδια), τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα για την διευκόλυνση  των ΑΜΕΑ και των ηλικιωμένων ατόμων, αποπερατώθηκε η  ηλεκτρολογική εγκατάσταση  (τηλεπικοινωνίες, καλωδιώσεις, τοποθέτηση εσωτερικών φωτιστικών σωμάτων κ.λπ.) και η ύδρευση – αποχέτευση του υπογείου, του ισογείου και του περιβάλλοντος χώρου. Τελειοποιήθηκε επίσης ο εξωτερικός φωτισμός.

Το περιφερειακό ιατρείο του Αρμενίουκαθώς και το ιατρείο του Κιλελέρ προβλέπεται να εξυπηρετούν επαρκώς τους κατοίκους   των ΔΕ Αρμενίου – Κιλελέρ ακόμα και χωριών της ΔΕ Πλατυκάμπου αλλά και χωριά όμορων Δήμων δίνοντας οριστική λύση στο ζήτημα της πρωτοβάθμιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή.

Στις επαφές εκτός του δημάρχου και του διοικητή συμμετείχαν ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Δ. Δημητριάδης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ Β. Βισβίκης Κ. Φιλιππούλης και Κ. Χατζηκωνσταντίνου ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αχ. Χατζούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι  Ι. Μπακαλόπουλος, Ι. Πινάκα και Α. Ρεντζιάς, ο πρόεδρος της ΤΚ Αρμενίου Δ. Καραμήτρος, και οι ΤΣ Νίκης και Μεγάλου Μοναστηρίου Δ. Αραμπατζής και Π. Κυρούδης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Κιλελέρ και της 5ης ΥΠΕ.

 

Το κλίμα στη συζήτηση ήταν εξαιρετικό και σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε και η περίπτωση καλύτερης στελέχωσης του ιατρείου, που βρήκε θετικό τον Αντωνίου. Παράλληλα ο δήμαρχος παρέδωσε στον Αντωνίου λίστες με ελλείψεις των ιατρείων του δήμου οι οποίες συμπληρώθηκαν σε συνεργασία με τους γιατρούς των ιατρείων. Ζητήθηκε από την ΥΠΕ να καλύψει όσες περισσότερες από τις ελλείψεις μπορεί.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις