ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

“Πόρτα” σε Κούγια από Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας και ΠΣΑΤ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε) και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στη συντριπτική πλειοψηφία των αθλητικών συντακτών της Λάρισας, με τους οποίους συναποφασίστηκε να απέχουν από την «Συνέντευξη Τύπου» που διοργανώνει η ΠΑΕ ΑΕΛ τις επόμενες ημέρες αναφορικά με την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας, όπως ανακοινώθηκε.

Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι της Λάρισας, μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και του ΠΣΑΤ, καλούνται να παραστούν σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία οπαδών κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε καμία περίπτωση.

Επίσης, η αναφορά σε Δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΛ, ότι «οι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν δικαίωμα να παραστούν και να υποβάλλουν ερωτήσεις, θα πρέπει εγγράφως να ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους το αργότερο έως την Παρασκευή 28/4», είναι απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Υπενθυμίζουμε ότι τόσο η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε όσο και ο ΠΣΑΤ, είναι και θα είναι δίπλα στους αθλητικούς συντάκτες της Λάρισας, που το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονται αντιμέτωποι με εντάσεις στους χώρους εργασίας τους, οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος τους.

Η απόφαση για τη μη παρουσία δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΛ, ελήφθη σε συνάντηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του συνόλου των αθλητικών συντακτών της Λάρισας, παρουσία των προέδρων της ΕΣΗΘΣΤΕ-Ε Δημήτρη Χορταργιά και του ΠΣΑΤ Σωτήρη Τριανταφύλλου.

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, καλούν την ΠΑΕ ΑΕΛ να μην προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες και να διασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις