ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εξιχνιάστηκε η άγρια ληστεία ηλικιωμένου ζευγάριου στην Κ. Σωτηρίτσα – Οι δράστες είχαν ξυλοκοπήσει τα θύματά τους

Χρειάστηκαν να περάσουν 14 μήνες από την άγρια ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού σε μίνι μάρκετ στην Κάτω Σωτηρίτσα για να συλληφθούν οι κουκουλοφόροι που εισέβαλαν στο μίνι μάρκετ . Οι δράστες με την απειλή  όπλων λήστεψαν και ξυλοκόπησαν τους δύο ηλικιωμένους.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μία περίπτωση ληστείας σε βάρος δύο ημεδαπών που έλαβε χώρα την (18-02-2016) στην ευρύτερη περιοχή της Αγιά Λάρισας.

Ταυτοποιήθηκε ένας από τους τρεις δράστες. Πρόκειται για έναν 30χρονο αλλοδαπό, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, το βράδυ της (18-02-2016), ο 30χρονος μαζί με άλλους δύο συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατώντας δύο απ’ αυτούς κυνηγετικό όπλο και πιστόλι, εισήλθαν σε μίνι – μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς και με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος 72χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν από την ταμιακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.

Στην προσπάθεια του 72χρονου να τους αποτρέψει, οι δράστες προκάλεσαν σωματικές βλάβες τόσο σ’ αυτόν όσο και σε βάρος της 61χρονης συζύγου του. Επιπλέον, αφαίρεσαν ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, ιδιοκτησίας του 72χρονου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις