ΛΑΡΙΣΑ

Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα για την «Αστική Γεωργία» (Φωτό)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Αστική Γεωργία» που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο της 2ης Οικογιορτής.

Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, παρουσιάστηκαν από τους ομιλητές εισηγήσεις για την ανάπτυξη της Αστικής Γεωργίας

Ειδικότερα, η κ. επίκουρη καθηγήτρια του Τµήµατος Γεωπονίας, του Α.Π.Θ. κ. Μαρία Παρταλίδου, αναφέρθηκε στο θέμα “Αστικοί Λαχανόκηποι και βιώσιµη πόλη: κίνητρα, ανάγκες, εµπειρίες”, τονίζοντας την πολυλειτουργικότητα των αστικών λαχανόκηπων καθώς και τα βασικά ζητήµατα που αφορούν στο µέλλον τους και στην προοπτική τους µέσα σε ένα συνεχώς µεταβαλλόµενο αστικό περιβάλλον.

Επίσης, ο τακτικός Ερευνητής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών -Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “ΔΗΜΗΤΡΑ” κ. Χρήστος Τσαντήλας, αναφέρθηκε στην ομιλία του στην ποιότητα των εδαφών στο Αστικό Περιβάλλον και η σημασία της στην Αστική Γεωργία”.

Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής, Ανθοκομίας, του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, κ. Χρήστος Λύκας, αναφέρθηκε στην αλληλεπίδραση του πρασίνου με το αστικό και περιαστικό περιβάλλον. Οφέλη και κίνδυνοι στην Αστική Γεωργία, ενώ το θέμα της ομιλίας του καθηγητή Δενδροκομίας, Αναπλ. Προέδρου του Συμβουλίου ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και Διευθυντή του Εργ. Δενδροκηπευτικών & Εδαφικών Πόρων” κ. Αλέξανδρου Παπαχατζή, ήταν «Λαχανόκηποι σε ταράτσες και μπαλκόνια».


Για τις περιαστικές καλλιέργειες, μίλησε ο εκπρόσωπος της ΠΕΡΚΑ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ, κ. Στέφανος Σακελλαρίδης, και η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου-Καλούση, μίλησε με θέμα “Η Αειφορία στην εκπαίδευση, θέμα στάσης αλλά και δράσης. Το παράδειγμα των σχολικών μας κήπων”.

Ακολούθησε συζήτηση.
Το Σαββατοκύριακο η 2η Οικογιορτή στο Αισθητικό Αλσος

Σημειώνεται ότι το Σαββατοκύριακο, πραγματοποιείται στο Αισθητικό Αλσος, η 2ης Οικογιορτή με πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, οι δράσεις
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων το Σάββατο στις 12.30 στο Αλσος θα γίνει συζήτηση με θέμα : «Οι παραδοσιακές ποικιλίες στη σύγχρονη γεωργία.
Η συμβολή της επιστήμης, το έργο των σποροδικτύων και ο ρόλος του γεωργού στην διατήρηση και αξιοποίηση της γεωργικής βιοποικιλότητας», με ομιλητές του κ.κ. Κ. Κουτή, εκπρόσωπο του φορέα AΙΓΙΛΟΠΑΣ Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία, τον Χρ. Σαββίδη, Βιοκαλλιεργητή και αρθρογράφο και τον κ. Δημ. Βλαχοστέργιο στέλεχος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Επίσης, την Κυριακή 30 Απριλίου στις 12:30 θα γίνει στο Αλσος, παρουσίαση του “Οικοσυστήματος Συνεργατισμού Καρδίτσας”

Ομιλητές θα είναι οι κ Βασίλης Μπέλλης Γενικός Δ/ντης της ΑΝΚΑ, Θερμοκοιτίδα υποστήριξης συλλογικών εγχειρημάτων και “Οικοσυστήματος Συνεργατισμού”.
Εκ μέρους του Αγροτικού Συνεταιρισμού αγροτικών προϊόντων διατροφής “Ψυχανθός” θα μιλήσει ο Πρόεδρος κ. Μάλκας Δημήτρης και από τον Αστικό Συνεταιρισμό Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρείαs Καρδίτσας ο κ. Κονταξής Γιώργος .
Μετά την παρουσίαση των εγχειρημάτων θα ακολουθήσει συζήτηση .
Καλούνται παραγωγικές μονάδες, συλλογικότητες που θέλουν να προχωρήσουν σε ανάλογα εγχειρήματα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση .

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις