ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση ζωγραφικής Βασίλη Λούγγου στο Μύλο του Παππά

Έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Λούγγου θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 20.00 στο Μύλο του Παππά, κεντρικό κτήριο – ισόγεια αίθουσα. Η έκθεση θα διαρκέσει  μέχρι τις 13 Μαΐου με ωράριο λειτουργίας από Δευτέρα-Σάββατο 10:00-22:00, Κυριακή κλειστά.

Ο Βασίλης Λούγγος γεννήθηκε στο Καλοχώρι Λάρισας το 1976. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη μουσική. Έχει στο ενεργητικό του ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, έγραψε μουσική για το θέατρο και δημιούργησε σκηνικά για θεατρικές παραστάσεις. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές.
Το φως και το χρώμα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τη δουλειά του, καθώς δημιουργεί μέσω αυτών των στοιχείων την ονειρική ατμόσφαιρα των έργων του. Στα θέματά του συναντάμε τη δροσιά της παιδικής ηλικίας , τη φωτεινότητα των βλεμμάτων μέσα από τη χαρά της συνάντησης, αλλά και το βάρος που συσσωρεύει στα σώματα το πέρασμα του χρόνου και η φθορά της υλικότητας.
Η μυστική συνήχηση εικαστικής και μουσικής εμπειρίας είναι και το θεμέλιο της τέχνης του. Πίσω από τις τονικότητες και τις αποχρώσεις που χρησιμοποιεί, συναντάμε την ένταση των ήχων της μουσικής του που διαπερνούν την εικαστική του γλώσσα.

Εκθέσεις. 2003 Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο – Λάρισα, 2005   Ανοιχτές Πόρτες Α.Σ.Κ.Τ. Θεσσαλονίκης, 2006   Ανοιχτές Πόρτες Α.Σ.Κ.Τ. Θεσσαλονίκης,.2008   Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.,  2009   Τελόγλειο Ίδρυμα Τεχνών – Θεσσαλονίκη, 2009   ΜΠΟΝΙΚΟΣ gallery – Αθήνα , 2010   Αγγέλων Βήμα Τόπος Συνάντησης Ανατολής και Δύσης – Αθήνα, 2011    Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο – Λάρισα,  2012,   Ο Μύλος των Ξωτικών – Τίικαλα., 2013  Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, 2013  Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, 2015   myro gallery – Θεσσαλονίκη, 2016    Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις