ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Νότες… διαμαρτυρίας στο κουφάρι του θεάτρου ΟΥΗΛ – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Με νότες πλημμύρισαν το μεσημέρι της Τετάρτης τα… μπετά του θεάτρου ΟΥΗΛ, σε μία ιδιότυπη δράση – διαμαρτυρία των συντελεστών της όπερας “Οι γάμοι του Φιγκαρό” για την ανάδειξη της αναγκαιότητας να ολοκληρωθεί επιτέλους το θέατρο στο εσωτερικό του.

Ήταν όλοι εκεί, μαζί με την ορχήστρα η οποία υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Κτιστάκη ερμήνευσε αποσπάσματα από το χορωδιακό φινάλε της τρίτης πράξης της όπερας, καθώς και από την πασίγνωστη εισαγωγή των «Γάμων του Φίγκαρο».

Δείτε βίντεο του onlarissa.gr από τις ερμηνείες:

Ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης, εξήγησε πως το θέατρο “δέκα χρόνια βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Πιστεύουμε ότι θα δώσει μεγάλη δυναμική στα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης μας, η οποία έχει σημαντικούς φορείς και καλλιτεχνικά σύνολα να επιδείξει”.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Λαμπρούλης υποστήριξε ότι “η κατάσταση έχει μείνει ίδια τα τελευταία δέκα χρόνια, που κάνουμε αυτές τις μεγάλες λυρικές και μουσικού θεάτρου παραγωγές. Θα είναι δώρο στον πολιτισμό να ολοκληρωθεί και να έχει επιτέλους η πόλη ένα χώρο που της αξίζει.

Η υψίφωνος Μυρτώ Παθανασίου τόνισε μεταξύ άλλων ότι “η Λάρισα θέλει, επιθυμεί πραγματικά την αποπεράτωση του δημοτικού θεάτρου. Είναι μία κατάλληλη στιγμή γι’ αυτή την ολοκλήρωση. Δε χρειάζονται πολλά λόγια, χρειάζονται περισσότερες πράξεις και ουσία με γρήγορες κινήσεις για να γίνει αυτή η ολοκλήρωση και να το χαρεί ο Λαρισαϊκός κόσμος και το κοινό μας. Για να δώσουμε πραγματικά αξία στη μουσική, στο θέατρο και στον πολιτισμό”.

Η σολίστ της όπερας Μυρσίνη Μαργαρίτη απηύθυνε “έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς να ολοκληρώσουν αυτό το υπέροχο έργο, το οποίο με έκπληξη είδα ότι είναι σχεδόν έτοιμο. Η πόλη διψά για πολιτισμό”.

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος / Φωτό: Πάολα Μπανάκα

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις