ΘΕΣΣΑΛΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: “Καμπάνα” σε διοικητικό υπάλληλο για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού!

Ποινή κάθειρξης έξι χρόνων και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε έναν διοικητικό υπάλληλο της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, καθώς τον έκρινε ένοχο για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού 94.000 ευρώ το 2010.

Το Δικαστήριο έδωσε πάντως τη δυνατότητα, η έφεση του καταδικασθέντα να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Η απόφαση εκδόθηκε χθες, ενώ η συζήτηση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε διεξαχθεί το προηγούμενο διάστημα.
Ο υπάλληλος, που έχει τεθεί σε αργία, θα αντιμετωπίσει τώρα τη διαδικασία της οριστικής απόλυσης από την υπηρεσία του, για την οποία θα αποφασίσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο διαχειριστικός έλεγχος που είχε διεξαχθεί στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας με αφορμή την κατάργησή της εξαιτίας του «Καλλικράτη», είχε αποκαλύψει υπόθεση υπεξαίρεσης ύψους 94.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών.
Ως δράστης είχε κατηγορηθεί υπάλληλος της Διεύθυνσης Οικονομικού, σε βάρος του οποίου διενεργήθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Ήταν εξουσιοδοτημένος από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικού της Νομαρχίας, να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένο λογαριασμό, στον οποίο κατατίθεντο κάθε μήνα τα χρήματα της μισθοδοσίας και οι ασφαλιστικές εισφορές.
Όμως, για διάστημα έξι μηνών, φέρεται να έκανε αδικαιολόγητες αναλήψεις ποσών, που φθάνουν τις 94.000 ευρώ από το αποθεματικό του λογαριασμού, που έφτανε περίπου στις 100.000 ευρώ, εκμεταλλευόμενος το δικαίωμα της υπογραφής στα εντάλματα που είχε! Όσο για τα παραστατικά των αναλήψεων δεν τα προσκόμιζε στην υπηρεσία του, αλλά τα πρωτότυπα και τα αντίγραφα που είχε η τράπεζα έφεραν στο φως την κομπίνα.
Τόσο ο υπάλληλος, όσο και ο προϊστάμενός του είχαν μετακινηθεί τότε σε άλλες υπηρεσίες, ενώ το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου είχε κατατεθεί στην Εισαγγελία Βόλου, που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση. Ο υπάλληλος είχε παραπεμφθεί με βούλευμα, ενώ είχε διενεργηθεί γραφολογική πραγματογνωμοσύνη, για να βεβαιωθεί ποιος είχε βάλει τις υπογραφές στα εντάλματα αναλήψεων των χρημάτων. Ο καταδικασθείς αρνήθηκε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ότι είχε κάνει αναλήψεις στις περισσότερες των περιπτώσεων, εκτός από μία, στην οποία παραδέχθηκε πως είχε κάνει ανάληψη ποσού 15.000 ευρώ και ότι η υπογραφή ήταν η δική του.
Την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εκπροσώπησε ως Πολιτική Αγωγή στην υπόθεση ο δικηγόρος Βόλου κ. Χρ. Φώτου.

e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις