ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Έξαλλοι οι Λαρισαίοι έμποροι για το “ανοιχτά όλες τις Κυριακές” της Κυβέρνησης- Πως θα αντιδράσουν;

Θέσεις μάχης παίρνουν οι έμποροι της Λάρισας και ολόκληρης της Ελλάδας για την πρόθεση της Κυβέρνησης να συζητήσει και να αποφασίσει μετά από διαβούλευση με τους Θεσμούς της άρση των περιορισμών και την λειτουργία των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα όλες τις Κυριακές του έτους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” στο προσχέδιο που εστάλη χθες στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η πλήρης κατάργηση των περιορισμών στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Είτε υπάρχουν περιορισμοί στον τόπο όπου δραστηριοποιούνται τα καταστήματα, είτε υπάρχουν περιορισμοί που αφορούν στο μέγεθος του καταστήματος, αυτοί καταργούνται και έτσι ανοίγει ο δρόμος για πλήρη λειτουργία όλων των καταστημάτων τις Κυριακές.

Μιλώντας στο onlarissa.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Γιώργος Τσιαπλές τονίζει ότι “οι έμποροι της Λάρισας είναι κάθετα αντίθετοι σε ότι προωθεί η κυβέρνηση και η τρόικα για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες της Κυριακές του έτους”.

Πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι η πρώτη φόρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει κάτι ανάλογο. Πριν από περίπου δύο χρόνια με νόμο επέβαλε το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές πιλοτικά σε κάποιες περιοχές της επικράτειας. Ο νόμος αυτός κατέπεσε στα δικαστήρια το περασμένο Δεκέμβριο κάτι που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό όπλο στα χέρια του εμπορικού κόσμου της χώρας, σε σχέση με την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται.

Οι Κυριακές δεν “ανασταίνουν” την αγορά

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Γιώργος Τσιαπλές υποστηρίζει ότι ακόμη και τις Κυριακές που σήμερα τα καταστήματα είναι ανοιχτά τα ταμεία δεν παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στους τζίρους. “Θεωρώ ότι όλο αυτό με το άνοιγμα των καταστημάτων τις όλες Κυριακές, εξυπηρετεί συμφέροντα πολυεθνικών εταιριών, εκπτωτικών χωριών και όχι το μικρό έμπορο που τον εξουθενώνει”, υποστηρίζει ο κ Τσιαπλές.

Αν κάτι τέτοιο εφαρμοστεί τότε αναμένεται ο εμπορικός κόσμος να αντιδράσει ακολουθώντας ξανά την δικαστική οδό.

Π.Γ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις