ΑΡΘΡΑ

Ο λαός είναι πάντα το θύμα της ιστορίας – επιβεβαίωση και πάλι, στη Βενεζουέλα αυτή τη φορά

του Στέλιου Ορφανάκη*

Το τελευταίο διάστημα στη Βενεζουέλα, τη χώρα με την αντί-καπιταλιστική και απόλυτη κρατικίστικη ιδεολογία του Προέδρου της κ. NicolásMaduro, διεξάγεται στους δρόμους της ένας εμφύλιος! Δεν μιλάμε για επανάσταση κατά αξιωματούχων ή πλουσίων, αλλά για εμφύλιο, που σημαίνει ότι ο λαός σκοτώνει το λαό.

Στον εμφύλιο της Βενεζουέλας, πολίτες που είναι κατά κανόνα φτωχοί, αγρότες, άνεργοι και μικροαστοί είναι θύματα εκείνων που τους σπρώχνουν να σκοτωθούν μεταξύ τους. Και για όσους ακόμα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, στους δρόμους της Βενεζουέλας έχουν κατεβεί οι φτωχοί του κ. NicolásMaduroκαι οι πιο φτωχοί της αντιπολίτευσης του κ. Henrique Capriles και σκοτώνονται μεταξύ τους.

Ο Προέδρος της Βενεζουέλας, της χώρας με τα περισσότερα καταγεγραμμένα κοιτάσματα πετρελαίου στον πλανήτη Γη, οκ. NicolásMaduro, αυτός ο “δημοκράτης”, αριστερός κατά βάση, και αντί-καπιταλιστής πολιτικός πυροβολεί με τη βοήθεια του στρατού, της αστυνομίας, των παρακρατικών του και φυσικά μέρους του λαού του, τον ίδιο του τον ΛΑΟ.

Στους δρόμους της Βενεζουέλας δεν σκοτώνονται οι πολιτικοί αντίπαλοι του κ. NicolásMaduro, δεν σκοτώνονται οι πράκτορες της CIA, δεν σκοτώνονται οι ιδιοκτήτες καπιταλιστικών εταιρειών που κατηγορεί ως υποκινητές του εμφυλίου ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, αλλά σκοτώνεται ο ίδιος ο ΛΑΟΣ της Βενεζουέλας. Εννοείται ότι κάθε δολοφονία ή αναίτια απώλεια ανθρώπου, ό,τι κι αν έχει κάνει, δεν είναι αποδεκτή από τις Δημοκρατίες.

Κανένας δημοκράτης κυβερνήτης δεν πυροβολεί το λαό και φυσικά κανένας δημοκράτης ή δημοκρατικό κόμμα στον κόσμο ή στην Ελλάδα δεν μπορεί να δικαιολογεί να πυροβολείταιο λαός μιας άλλης χώρας ή οι συμπολίτες του.

Estamos con el pueblo de Venezuela!

(μετ.: Είμαστε με το λαό της Βενεζουέλας)

* Ο Στέλιος Ορφανάκης είναι Καθηγητής  (M.Sc) Φυσικών και Θετικών Επιστημών, έχει εξειδικευθεί στην Τραπεζική Διοίκηση ενώ έχει δουλέψει και ως Επενδυτικός Σύμβουλος στην Ιδιωτική Τραπεζική (Alpha Private Bank – ALPHA BANK).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις