ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Φρένο» στο δήμο Λαρισαίων για το αρχαίο θέατρο καταγγέλλει ο Ξηρομερίτης!

Πυρά κατά της δημοτικής αρχής Λάρισας για το αρχαίο θέατρο εξαπολύει ο δημοτικός σύμβουλος της Νέας Λάρισας Μάριος Ξηρομερίτης. Ο κ. Ξηρομερίτης κατηγορεί τη δημοτική αρχή για παθητική στάση απέναντι στη στρατηγική του αρμόδιου υπουργείου, εκτιμώντας πως το αρχαίο θέατρο δε θα έχει καταστεί επισκέψιμο μέχρι το τέλος της παρούσας δημοτικής θητείας, δηλαδή το Μάιο του 2019.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ξηρομερίτη:  “Τα όνειρα δυστυχώς στη χώρα μας δεν αποκτιούνται με ευχές και με θεωρία! Εάν δεν διεκδικήσεις και δεν «ματώσεις» τα έργα δεν προχωράνε! Δυστυχώς το ΣΥΡΙΖΑ ως εξουσία και κυβερνών κόμμα δεν φαίνεται να «βιάζεται» για την ανάπτυξη του μοναδικού αστικού  Αρχαίου Θεάτρου στα Βαλκάνια !

Είναι βέβαιο και σίγουρο ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες, η αρχαιολογική υπηρεσία και όσοι εμπλέκονται, κάνουν την δουλειά τους υπεύθυνα και με μεράκι δίνοντας την δέουσα σημασία στην πολιτιστική μας κληρονομιά! Πραγματικά η εφορεία αρχαιοτήτων εξέδωσε μια ενημερωτική ανακοίνωση  μέσα στον Απρίλιο που δείχνει ότι οι υπηρεσίες δουλεύουν συνεχόμενα και ακατάπαυστα προς όφελος του Θεάτρου.

Αυτοί οι οποίοι έχουν ευθύνες για την καθυστέρηση όλων των έργων είναι οι πολιτειακοί, πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες !

Όταν για παράδειγμα οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αρκούνται σε ερωτήσεις οι οποίες καταντούν εδώ και χρόνια να είναι συμβολικές και γραφικές πως να προχωρήσουν τα έργα!  Όταν οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Δήμου Λαρισαίων  δεν θέλουν να διεκδικήσουν από την πολιτική ηγεσία στην οποία είναι  προσκείμενοι , για  να μην φαίνεται ότι δημιουργούν προβλήματα και αμαυρώνουν την εικόνα της κυβέρνησης , τότε πως να επισπευτούν  οι εργασίες και να βοηθηθούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες ! Σίγουρο είναι λοιπόν ότι δεν προοδεύουμε και δεν προχωρούμε ως αυτοδιοίκηση και ως δήμος Λαρισαίων όταν όλα τα συνδέουμε με το πολιτικό άρμα της κυβέρνησης !

Είναι σίγουρο όπως διαφαίνεται από τη στρατηγική που έχει χαράξει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  ότι το αρχαίο θέατρο  δεν θα προλάβει να το δει  ως επισκέψιμο χώρο αυτή η δημοτική Αρχή! Πολύ πιο βέβαιο γίνεται αυτό το σενάριο όταν η δημοτική αρχή των Λαρισαίων δεν έχει καμία διάθεση να συγκρουστεί με την κυβέρνηση για το θέμα αυτό!

Αυτή είναι η αλήθεια για το αρχαίο θέατρο Λάρισας ….

Πολίτες και συνδημότες έτσι πορευόμαστε …”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις