ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Πρώτα ενημέρωση και μετά κλήσεις για τα παράνομα σταθμευμένα μηχανάκια στο κέντρο

Φαίνεται πως η ανακοίνωση του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη για κλήσεις σε μηχανάκια που είναι παράνομα παρκαρισμένα σε πεζοδρόμους στο κέντρο της πόλης μετά το Πάσχα, προκάλεσε την διαμαρτυρία από την… κοινότητα των μοτοσικλετιστών.

Έτσι μπορεί από αύριο Δευτέρα να μην έρχονται οι κλήσεις όπως -αρχικά είχε ανακοινωθεί- αλλά θα έρθουν σύντομα αν οι δικυκλιστές δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της Δημοτικής Αστυνομίας και συνεχίσουν το… βιολί τους παρκάροντας στους πεζοδρόμους.

Έτσι από αύριο η Δημοτική Αστυνομία θα μοιράζει στους κατόχους δικύκλων στο κέντρο της πόλης ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο θα τους παροτρύνει να παρκάρουν στο δημοτικό πάρκινγκ απέναντι από την Κεντρική Πλατεία δωρεάν, υπενθυμίζοντας τους ότι το πάρκινγκ σε πεζοδρόμους είναι παράβαση του ΚΟΚ.

Δείτε τι θα γράφει το φυλλάδιο

Άρα πιθανόν τις επόμενες ημέρες να δούμε να βεβαιώνονται και οι πρώτες κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα σε μηχανάκια.

Αρχίζει και γεμίζει το πάρκινγκ

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα το πάρκινγκ δικύκλων στην Πλατεία ήταν άδειο. Σιγά- σιγά όμως αρκετοί Λαρισαίοι άρχισαν να παρκάρουν εκεί.

Το Πάρκινγκ είναι βέβαιο πως θα βοηθήσει αλλά δεν θα λύσει το ζήτημα της στάθμευσης. Στο δήμο αναζητούν λύσεις καθώς το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που θα εφαρμοστεί, μπορεί να “διώχνει” τα αυτοκίνητα από το κέντρο αλλά είναι βέβαιο ότι θα φέρει περισσότερα δίκυκλα.

Π.Γ

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις