ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τον 33χρονο ψαροντουφεκά

Ούτε χθες, δεύτερο 24ωρο, και παρά τις έρευνες από ξηράς και θαλάσσης, εντοπίστηκαν ίχνη του αγνοούμενου ψαροτουφεκά

Ακαρπες απέβησαν και οι χθεσινές -για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο- έρευνες για τον εντοπισμό του 33χρονου Δημήτρη Παπανικολάου από το Προμύρι, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από την περασμένη Τρίτη το απόγευμα, οπότε και πήγε για ψαροτούφεκο στην παραλία Μουρτιάς. Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας, οι έρευνες θα συνεχιστούν, ωστόσο όσο περνούν οι ώρες και δεν εντοπίζεται ο αγνοούμενος, οι ελπίδες λιγοστεύουν.

Από τις επτά χθες το πρωί, ξεκίνησαν νέες έρευνες από θάλασσα και ξηρά, για τον εντοπισμό του αγνοούμενου. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν δύο σκάφη του Λιμενικού -ένα από τον Βόλο και ένα από τη Σκιάθο-, δύο αυτοκίνητο του σώματος -ένα από Τρίκερι και ένα από Βόλο-, δυνάμεις της ΕΜΑΚ, η Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, αλλά και τρεις επαγγελματίες δύτες του «Ζούμπος SAB Diving Center», οι Χρήστος Ζούμπος, Μιχάλης Σαλαμπασίδης και Τηλέμαχος Σωτηρίου, όπως επίσης και ο επαγγελματίας δύτης Λευτέρης Δροσινός.

Την επιχείρηση συντόνιζε επί τόπου ο προϊστάμενος Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, ενώ στην περιοχή των ερευνών επιχειρούσε και κλιμάκιο του γραφείου Ασφαλείας συλλέγοντας στοιχεία. Επί τόπου στην παραλία βρέθηκε για μία ακόμη ημέρα και ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Αθανάσιος Φλέρης.

Επί ώρες, επαγγελματίες δύτες και εθελοντές «όργωναν» τον βυθό στα μέρη που τους υποδεικνύονταν, αναζητώντας ίχνη του 33χρονου. Δεν βρήκαν το παραμικρό. Κάθε φορά που δύτης έβγαινε από τη θάλασσα, με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, φίλοι και συγχωριανοί του 33χρονου, αναζητούσαν μία έκφραση που θα τους αναπτέρωνε τις ελπίδες. Όπως έλεγαν οι δύτες, ο βυθός είναι δαιδαλώδης και η περιοχή γεμάτη ξέρες. Έπεφταν ακόμη και πέντε άτομα ταυτόχρονα στη θάλασσα και προχωρούσαν σε υποβρύχιες έρευνες, δεν κατάφεραν όμως να εντοπίσουν ίχνη.

Την ίδια ώρα, σκάφη «σκάναραν» την επιφάνεια της θάλασσας, αναζητώντας επίσης σημάδια του 33χρονου. Τίποτα.

Ακαρπες και οι έρευνες από ξηράς, με δυνάμεις της ΕΜΑΚ να αναζητούν ίχνη ζωής κατά μήκος της ακτογραμμής.

Όσο περνούν οι ώρες, οι ελπίδες λιγοστεύουν για τον 33χρονο. Άλλο ένα 24ωρο εκτεταμένες επιχειρήσεις προβλέπει η νομοθεσία. Μετά οι έρευνες θα συνεχιστούν στο πλαίσιο των καθιερωμένων περιπολιών που γίνονται.

Οι έρευνες ξεκίνησαν από τα ξημερώματα της Τετάρτης, μιάμιση ώρα αφότου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ειδοποιήθηκε από συγγενείς του 33χρονου ότι αγνοείται. Έγιναν εκτεταμένες έρευνες, ωστόσο δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος.

Από τις πρώτες ώρες των επιχειρήσεων, στην παραλία βρέθηκε όλο το χωριό, καθώς ο νεαρός άντρας είναι ιδιαίτερα αγαπητός. Φίλοι του υποδείκνυαν τα σημεία στα οποία συνηθίζει να κάνει ψαροτούφεκο και έδιναν πληροφορίες για τη φορά των θαλάσσιων ρευμάτων.

Έλεγαν ότι ο 33χρονος λατρεύει το ψαροτούφεκο, αγάπη που του είχε μεταδώσει ο πατέρας του, ο οποίος όμως προ 15ετίας είχε βρει τραγικό θάνατο, ενώ έκανε υποβρύχιο ψάρεμα.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος / Ελένη Χάνου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις