ΛΑΡΙΣΑ

“Μηδέν από μηδέν… μηδέν, η κ. Αντωνοπούλου για τους απολυμένους των Λάρισα”

Σκωπτική ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη στη Λάρισα της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, αλλά και της τοποθέτησής της για το θέμα των απολυμένων των σούπερ μάρκετ “Λάρισα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Για τους 204 πρώην εργαζόμενους των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ που δεν έλαβαν το έκτακτο εφάπαξ επίδομα των 1000 ευρώ, η κα Αντωνοπούλου δηλώνει: «Ότι έλαβαν,  έλαβαν από επιδόματα οι πρώην εργαζόμενοι των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ….», άλλωστε όπως τόνισε «δεν είναι υπέρ της επιδοματικής πολιτικής».

Για τον τρόπο που γίνονται οι πλειστηριασμοί των ακινήτων της τοπικής αλυσίδας, δηλαδή με το νέο καθεστώς όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε τελευταία μοίρα, σε αντίθεση με δημόσιο, τράπεζες κι όχι με τον παλιό νόμο όπως θα έπρεπε κανονικά, όπου οι εργαζόμενοι ήταν σε ευνοϊκότερη θέση, η κα Αντωνοπούλου δηλώνει: «….», τίποτα, σιγή….

Όσον αφορά το πρόγραμμα υποστήριξης των απολυμένων από την εν λόγω επιχείρηση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Παγκοσμιοποίησης στο οποίο έχουν ενταχθεί από το 2015, η κα. Αντωνοπούλου ανακοίνωσε πως έως το τέλος Απριλίου θα υλοποιηθεί.

Να θυμίσουμε ότι αν το πρόγραμμα δεν υλοποιηθεί έως το τέλος του 2017, το κονδύλι θα επιστραφεί πίσω στο ευρωπαϊκό ταμείο αναξιοποίητο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης των απολυμένων για να αποκτήσουν εφόδια για να ξαναβγούν στην αγορά εργασίας (!), αλλά και κίνητρα για να ανοίξουν δικιά τους επιχείρηση.

Αυτό που φταίει δηλαδή για την ανεργία είναι ότι οι απολυμένοι και οι άνεργοι δεν είναι σωστά ή επαρκώς καταρτισμένοι. Τι κι αν π.χ. οι πρώην εργαζόμενοι των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ δούλευαν …25 χρόνια στα καταστήματα της τοπικής αλυσίδας. Δεν φτάνει αυτό,  χρειάζονται σεμινάρια για να βρουν  δουλειά. Αμ! Το άλλο, επιδοτούνται να ανοίξουν την δικιά τους επιχείρηση…Ας κάνουν μια βόλτα στο κέντρο της Λάρισας να δουν τι γίνεται με τα μαγαζιά που κλείνουν το ένα μετά το άλλο, με τους μικροεπαγγελματίες που βάζουν λουκέτο πέρνοντας κι αυτοί μια θέση στην ουρά των ανέργων και θα καταλάβουν ότι δεν είναι η λύση αυταπάτη που μας προσφέρουν σαν διέξοδο, να γίνουμε επαγγελματίες, λες κι εκεί τα πράγματα είναι ιδανικά.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από τις δηλώσεις τις κας Αντωνοπούλου ως αναφορά τους απολυμένους των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ είναι «μηδέν από μηδέν… μηδέν!».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις