ΛΑΡΙΣΑ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Ζωοδόχου Πηγή στη Ελάτεια (Φωτο)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μέσα στο Αναστάσιμο εορταστικό κλίμα, με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και την δέουσα Θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε στην τοπική κοινότητα Ελάτειας , η πρώτη μεγάλη εορτή μετά την Ανάσταση του Κυρίου, η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.
Πλήθος Χριστιανών , κατακλύζοντας τον Ιερό Ναό, προσήλθαν για να λάβουν την χάρη και την ευλογία της περίπιστης εικόνας της “Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής ” παρακολουθώντας τις Ιερές ακολουθίες.

Ενώ σήμερα Παρασκευή πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία και θα ακολούθησουν εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού απο το χορευτικό τμήμα του μορφωτικού συλλόγου Ελάτειας .

 

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού της απόδοσης της εορτής την Πέμπτη το απόγευμα, ακολούθησε πάνδημη η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους του χωριού συνοδεία της φιλαρμονικής του Δ.Τεμπών .
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος ,ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λάρισας κ.Ιωάννης Ράπτης ,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τεμπών κ.Μιχάλης Καρατέγος οι αντιδήμαρχοι
κ.Κώστας Νταφούλης,Αστέριος Σαίτης,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Γεώργιος Μανώλης ,Δημήτρης Μαιμάρης ,Δημήτρης Τσέτσιλας ,Θωμάς Τζέκας ,Ιωάννης Αργυρίου (αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΤ),Γεώργιος Νικολάου,Γεώργιος Έξαρχος ,Χρήστος Τσούγιας ,οι πρόεδροι τοπικής κοινότητας Ελάτειας κ.Αντώνης Γκανάτσιος, το μέλος τοπικής κοινότητας κ.Θεόδωρος Ζάρρας, της Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου κ.Γεώργιος Καλότυχος καθώς και ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ελάτειας κ.Λάμπρος Ζάρρας ,πλήθος πιστών και επισκεπτών .

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις